Hoewel ik zelf natuurlijk dol op koken ben, en nu al uitkijk naar wat ik allemaal ga maken voor het kerstdiner, weet ik ook dat niet iedereen hier zo over denkt. Het zou alleen jammer zijn om hoofdbrekens over het kerstmenu het plezier in de decembermaand te laten verknallen. Gelukkig is daar Vinify! Zorgeloos aan het kerstdiner met Vinify, met complete recepten en bijpassende wijnen.
Kerstdiner met Vinify
Webwinkel Vinify koopt haar wijnen rechtstreeks in bij internationale wijnhuizen en verscheept de wijn naar een centraal magazijn in Nederland. Pareltjes uit de wijnwereld, die met liefde verzameld, verpakt en bij jou thuis worden bezorgd. Veel van de wijnen zijn favoriet bij sommeliers en staan op de wijnkaarten van betere restaurants en wijnbars. En dus ook straks bij jou op tafel!
Vlees of vis?
Vinify maakt het je gemakkelijk deze kerst door twee wijnpakketten aan te bieden, die speciaal zijn samengesteld voor een vier-gangen menu met vlees- of met visgerechten. De drie gekozen wijnen passen uitstekend bij de gerechten die zijn ontwikkeld door chefkok Tjitze van der Dam en sommelier Iris Kieftenbeld. En het receptenboekje voor deze kerstmenu’s krijg je er gratis bij (downloadable en in een mooie gedrukte versie)! Het wijnpakket (zes flessen, drie soorten, twee flessen per menugang) is nu verkrijgbaar met een speciale actiekorting van 25%. Voor € 51,50 heb je niet alleen zes uitmuntende wijnen voor een kerst vismenu, maar worden deze ook nog eens gratis thuis bezorgd. Het wijnpakket voor het kerst vleesmenu kost € 61,00.
Vinifiy wijnen bij het vismenu
Ik mocht de wijnen van het vismenu testen. Zoals het receptenboekje al mooi verteld: vis moet drie keer zwemmen; in water, in boter en in wijn. Een waarheid als een koe!
Bij de amuse van geroosterde tonijn heeft sommelier Iris gekozen voor een Jean-Luc Colombo Picpoul de Pinet Les Girelle uit de Languedoc. Een heerlijke frisse wijn met veel citrus zoals limoen en grapefruit. De perfecte wijn bij vis!
Bij het voorgerecht van gamba’s met ingelegde watermeloen, kimchi en sesam wordt een Italiaanse Masseria Borgo dei Trulli Ficheto Bianco IGP Pugli geserveerd. Een wat vollere wijn van smaak, iets romig ook, met tonen van vanille. Lekker!
Bij het hoofdgerecht, gebakken kabeljauw, gepofte knolselderij en currysaus wordt een Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc uit Zuid-Afrika geschonken. Ook in deze wijn overheerst frisheid, maar je proeft ook dat de wijn houtgerijpt is en wat romigheid heeft. Wederom een echte ‘vis’ wijn!
Desgewenst kun je op de site nog een dessertwijn mee bestellen voor bij de laatste gang van mango, kokos, gekarameliseerde rijst en pistache.