Het is weer maandag. Het begin van een korte week met een heerlijk lang Paasweekend in het vooruitzicht! Kijken jullie er ook zo naar uit? Ik ben de afgelopen tijd al druk bezig geweest met de voorbereidingen van leuke recepten voor Pasen. Waaronder dit heerlijke ei met cheesecake en advocaat.
Pinterest biedt daarvoor altijd een goede inspiratiebron. Het leuke dessert/gebakje wat ik daar tegenkwam was gevuld met witte chocolademousse. Ik maakte voor mijn versie een cheesecake vulling en creëerde een ‘net-echt’ ei door er een dooier van advocaat in te doen. Kinderen aan tafel? Je kunt ook abrikozenjam of lemoncurd gebruiken. En je kunt de advocaat ook zelf maken!
Ei met cheesecake en advocaat
Wat heb je nodig (6 x ei met cheesecake en advocaat)
- Zes middelgrote chocolade-eieren
- Pakje monchou (100 gram)
- 100 ml. slagroom
- Poedersuiker (naar wens)
- Advocaat, abrikozenjam of slagroom
Klop de slagroom stijf met poedersuiker naar wens. Proef zelf even hoe zoet je het graag wilt. Klop de monchou luchtig en schep de slagroom er door. Proef nog een keer en voeg eventueel wat extra suiker toe.
Serveer met een schaaltje extra advocaat om lekker mee uit te lepelen.
Wat ziet dit er geweldig uit zeg!
Ohh wat een leuk idee zeg! Ga ik misschien wel maken voor mn paasbrunch 🙂
Dank je! Kleine moeite groots effect 🙂
Ik zag afgelopen week ook een variant voorbij komen met roomijs, nog makkelijker! Maar dit is lekkerder!
Zo dat ziet er echt super lekker uit! Helemaal paas proof, erg leuk 😀
Thnx! Als foodblogger heb je tegen de tijd dat het Pasen is wel weer genoeg van paasreceptjes hahaha!