Al heel lang stond het op mijn ‘to cook’ lijstje: het maken van een hartige macaron. Ik had alleen geen idee hoe? Want hoe vervang je dan de broodnodige poedersuiker in het recept van het koekje? Ik vroeg om advies en ging voor kerst eindelijk aan de slag. Met dit […]
Feestdagen
Lapsang mocktail met granaatappel
Ik dronk voor het eerst lapsang thee tijdens een high tea in het chique hotel Des Indes. Een bijzondere ervaring. De tweede keer was in een hippe mocktail (een alcoholvrije cocktail) bij restaurant Zheng. Zo niet bijzonderder (is dat een woord)? Deze mocktail heb ik geprobeerd na te maken omdat […]
Online inspiratie voor een heerlijk kerstdiner
Naast het doorbladeren van de supermarktbladen en de vele kookboeken uit mijn kast, doe ik inspiratie voor het kerstdiner vooral online op! Bij andere bloggers, culi websites of door middel van handige apps. Ook reuzehandig wanneer je in de supermarkt staat of bij de slager. Om op te zoeken hoeveel […]
IJstaart met chocolade en karamelsaus
Deze ijstaart met chocolade en karamelsaus is het ideale kerstdessert. Makkelijk te maken, goed voor te bereiden, leuk te decoreren en he, wie maak je nu niet blij met ijs, chocolade en karamel? Vienetta ijstaart Deze taart heeft wel wat weg van de bekende en klassieke vienetta. Ook al zo’n […]
Vier heerlijke hapjes voor de kerstborrel
Door gastblogger Dieneke – Ondanks dat ik heel lang de kerstdagen niet echt leuk vond – ik vond het vooral dagen van veel moeten met veel te veel eten – ben ik nu helemaal om en geniet ik er volop van. Zeker de periode voor de kerst vind ik al […]
Millefeuille met gerookte forelcrème
Je zou deze millefeuille met gerookte forelcrème ook ‘hartige tompouce met vis’ kunnen noemen maar millefeuille klinkt net even wat chiquer toch? En dat willen we graag met kerst. Chique voor het oog en oor, maar eenvoudig te maken en heerlijk van smaak! Een ideaal voorgerecht voor jouw kerstdiner of […]
Eetbare amuselepel met truffelcrème
Toen ik deze schattige uitsteekvorm in de vorm van een lepel in de webshop van Oil & Vinegar tegenkwam wist ik meteen wat ik ermee wilde gaan maken: eetbare amuselepel met truffelcrème voor het kerstdiner! De uitsteekvormpjes waren in de sale, dus voor ze uitverkocht waren kocht ik er meteen […]
De leukste cadeautips voor Kerst
Kerstcadeaus shoppen doe ik bij voorkeur online. Kerstmuziek aan, kop gemberthee erbij, lekker in mijn warme huispak (online) winkel in, winkel uit. In de stad is het megadruk, maar bij mij thuis heerst een serene rust. Kun je wel wat inspiratie gebruiken, dan geef ik je vandaag de leukste cadeautips […]
Toast met truffelboter
Nu de Sint het land uit is kan ik losgaan met kerstgerechten! Daar staan er natuurlijk al heel wat van op mijn blog, maar ook deze maand zullen er weer een aantal heerlijke – en niet al te moeilijke – feestelijke gerechten voorbijkomen. Amuses, voorgerechten, mocktails, desserts. We trappen af […]
Gevulde speculaascupcakes
Onlangs ontving ik van het merk Funcakes een mix voor cupcakes en eentje voor enchanted cream. Ik wist meteen dat ik die ging bewaren voor Sinterklaas, om daar gevulde speculaascupcakes mee te bakken. Vandaag deel ik met jullie het eenvoudige en smakelijke recept! Funcakes Funcakes mixen zijn superhandig om in […]