Er is bijna geen Nederlander die niet een keer gekookt heeft uit de Allerhande of een keer kerstboodschappen gedaan heeft bij Albert Heijn. De grootste supermarkt van ons land pakt met kerst flink uit, te beginnen met alweer de derde editie van het Allerhande Kerstfestival. My happy kitchen was erbij! […]
Feestdagen
Varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes
Als ik zo in mijn statistieken kijk deze dagen dan is het wel duidelijk waar iedereen naar op zoek is: lekkere en eenvoudige kerstrecepten! Daarom op de valreep nog een heerlijk hoofdgerecht, dat ook nog eens prima te maken is: varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes uit de oven. Grotendeels voor […]
Roomboter kerstkransjes
De leukste, mooiste en lekkerste cadeautjes zijn homemade. Want altijd lekker en gemaakt met liefde en aandacht. Daar kunnen geen diamanten tegen op! Op mijn blog heb ik al verschillende homemade kerstcadeaus staan. Van salted caramel tot kerst merengue schuim. Vandaag het recept voor een echte klassieker: roomboter kerstkransjes. Mooi […]
Drie keer inspiratie voor het kerstmenu: eenvoudig, lekker uitpakken & buffet
Ik blog alweer bijna vier jaar dus er staan al heel wat lekkere recepten op mijn blog. Voldoende inspiratie voor het kerstmenu dus. Vandaag wil ik jullie helpen met het samenstellen van een drietal kerstmenu’s, met de thema’s ‘eenvoudig’, ‘lekker uitpakken’ en ‘buffet’. Inspiratie voor het kerstmenu: eenvoudig Onder eenvoudig […]
Traditioneel kerstrecept: Aachener printen
Er zijn van die blogs die je meteen aanspreken en die een verfrissend andere inhoud hebben dan het – best vaak – eenzijdige bloglandschap. De blog My inner Victorian is er zo eentje. Met mijn passie voor geschiedenis en voor alles wat Engels is ben ik echt fan geworden van […]
Cadeautips voor foodies
Omdat iedereen deze maand wel wat inspiratie voor cadeaus kan gebruiken zet ik vandaag de leukste cadeautips voor foodies op een rijtje. Allemaal eenvoudig en snel online te koop bij mijn favoriete webshop Radbag. Je vindt hier voor elk wat wils, voor zowel de grote als kleine portemonnee. De liefhebber […]
Salted caramel mousse met popcorn
Salted caramel mousse met popcorn. Alleen van de titel ga ik al een beetje kwijlen…Dit overheerlijke recept komt van de Nieuw-Zeelandse foodblogger From the kitchen. Ik zag de foto en ik wist meteen: dit moet ik maken. Salted caramel en popcorn, what’s not to like? Popcorn Je ziet steeds vaker […]
Bûche de noël met pepermuntcreme
Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog Deb’s bakery & kitchen. Tot mijn grote plezier mag ik wel zeggen, want bijna alles wat Debbie bakt of kookt wil ik ook wel maken! Mijn oog viel al snel op de chocoladecakerolletjes uit the Great British bake off. Geïnspireerd op […]
De lekkerste tips voor het paasontbijt, -buffet of –brunch!
Het fijnste van het voorjaar? Naast de eerste zonnestralen zijn dat natuurlijk al die extra vrije dagen en heerlijke lange weekenden. Zoals komend Paasweekend. Waarbij je net even wat meer tijd kunt besteden aan elkaar en heerlijke zelfgemaakte (of zelfgekochte, ook goed!) dingen op tafel kunt zetten. Pasen lijkt in […]
Zelf advocaat maken
Ik had zelf advocaat maken al zooooo lang op mijn lijstje staan. Advocaat is volgens mij één van de eerste alcoholische drankjes die ik ooit ‘dronk’. Denk: een hele berg slagroom en een beetje advocaat. Fijne herinneringen aan mijn allerliefste oma die er helaas al te lang niet meer is. […]