Met Pasen doen wij met mijn ouders en het gezin van mijn zusje vaak iets gezelligs, als een brunch of een high tea. Iedereen neemt dan een aantal lekkere dingen mee. Ik houd daarvan! Afgelopen Pasen maakte ik deze mini tompouce voor Pasen. Leuke eenhaps gebakjes! Tompouce Wist je dat […]
Feestdagen
Avocado toast met ei bloemen
Deze avocado toast met ei bloemen schreeuwt toch gewoon lente op je bord? En dit heerlijke gerecht doet het vast ook goed tijdens het paasontbijt of – lunch! Ik vertel je hoe je die leuke ei bloemen maakt. Ei bloemen Een eitje op brood – of in de sla – […]
7 x de lekkerste Valentijns recepten
De liefde van de man (en geloof me, ook van de vrouw) gaat door de maag. Dus wat kun je beter doen met Valentijnsdag – of iedere andere dag van het jaar – dan iets lekkers koken voor de (toekomstige)) liefde van je leven? Natuurlijk volstaat een heerlijk bord pasta […]
Mini Scotch eggs of vogelnestjes
Op mijn blog staat al sinds 2018 het recept voor Scotch eggs. Gehaktballen met erin verstopt een gekookt ei. Gemaakt op zowel de traditionele manier als op de Hollandse manier, de zogenaamde vogelnestjes. In die blog vertelde ik dat het me nog niet gelukt is om een mini versie te […]
Walnut brittle
Walnut brittle is nou typisch zo’n recept dat ik niet te vaak moet maken. Waarom? Ik eet het gewoonweg allemaal achter elkaar op! Die combinatie van mijn favoriete noten, karamel en zeezout is onweerstaanbaar lekker! Brittle Het oorspronkelijke recept is volgens mij met pinda’s. Je ziet het veel in Engeland, […]
10 x bijgerechten voor Kerst
Bij het kerstdiner speelt een mooi stuk vlees of vis vaak de hoofdrol. Maar onderschat ook het belang van lekkere bijgerechten niet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant-en-klare pommes duches te maken of – waarom ook niet – lekkere frietjes. En een mooie salade heb je ook zo […]