Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei! Eieren zijn natuurlijk onlosmakelijk met Pasen verbonden. Maar waarom eigenlijk? Ik zocht het voor je uit en verzamelde ook de lekkerste recepten met eieren op mijn blog! Eieren eten met Pasen Met Pasen vieren christenen […]
Feestdagen
Winter cocktails
Heb je voor Kerst een gezellig feestje met vrienden gepland? Geen stijf diner maar een tafel vol fingerfood, tapas of borrelplanken? Dan heb ik voor jou vandaag twee heerlijke recepten voor echte winter cocktails! Maar ook als dessert na een traditionele maaltijd of gewoon gezellig thuis voor de buis doen deze […]
Zelf kerstchocolaatjes maken
Hoewel ik erg van hartige dingen hou, kun je mij wakker maken voor een stuk chocola. Het liefste heb ik dan ook echt chocola. Dus geen chocoladekoekjes, -ijs en -cake ofzo. In de maand december zit ik dan helemaal goed, met alle chocoladeletters en kerstchocolaatjes. Zelf kerstchocolaatjes maken is heel erg […]
Gingerbread granola (kerst granola)
Soms kun je op de gekste momenten geïnspireerd raken voor een recept. Zo stond ik laatst in de Duitse supermarkt Real (waar de bakafdeling echt een hemel is voor foodies) met schattige mini gingerbread mannetjes in mijn hand. En meteen dacht ik aan een recept voor zelfgemaakte granola. Gingerbread granola in […]
Hoe dek je een tafel? De leukste tips!
Het weer is dit najaar lang best aardig geweest. Daardoor had ik nog niet echt dat ‘wintergevoel’. Maar nu de klok weer op wintertijd staat, het weer vroeg donker is en het bij vlagen toch echt koud is, is het ‘wintergevoel’ er ook meteen. We blijven weer meer in huis, […]
Varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes
Als ik zo in mijn statistieken kijk deze dagen dan is het wel duidelijk waar iedereen naar op zoek is: lekkere en eenvoudige kerstrecepten! Daarom op de valreep nog een heerlijk hoofdgerecht, dat ook nog eens prima te maken is: varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes uit de oven. Grotendeels voor […]