Op Pinterest kwam ik eetbare sneeuwbol cupcakes tegen. Met een transparante bol gemaakt van gelatine. Een hels karwei leek het me. Maar ik vond ze zo mooi! Maar toen bedacht ik me dat ik ook best een sneeuwbol zou kunnen maken van een halve plastic kerstbal. Zo gezegd zo gedaan! […]
Feestdagen
Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel
Ik serveer niet zo vaak soep als voorgerecht. Eigenlijk vooral omdat ik van zo’n bord soep al behoorlijk vol raak en dan minder trek heb in de volgende gerechten. Soep geserveerd als een amuse – in een klein glaasje dus – vind ik wel helemaal het einde. Ik serveer de soep […]
Wortels met honing en noten
Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze wortels met honing en noten uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en de amandelen. Gebruik regenboogwortels voor een extra mooi resultaat. Regenboogwortels Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood […]
Hasselback aardappel gratin
Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Grote aardappelen worden in zeer dunne schijfjes ingesneden en worden vervolgens gebakken in de oven. Krokant van buiten en zacht en gaar van binnen. Ik baseerde hierop mijn eigen versie: de […]
All I want for x-mas…..culi-cadeaus!
Steeds meer mensen vieren kerstmis met cadeaus. Het is ook zo’n leuk gezicht, al die mooi ingepakte cadeaus onder de kerstboom. Ik zorg dan ook dat ik tijdig alle cadeautjes in huis heb, zodat ik nog een poos van de aanblik van al die pakjes kan genieten. Ben je of […]
Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade
Eendenborstfilet is wat mij betreft het ideale stukje kerstvlees! Bijzonder maar toch eenvoudig te bereiden, snel klaar en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Wat wil je nog meer? Oja, het smaakt ook nog een fantastisch lekker, mals met een lichtzoete smaak, en helemaal lekker als je […]