Matses (of matzes) horen voor mij onlosmakelijk bij Pasen. Volgens mij aten we ze vroeger ook alleen maar rond die periode. Dik besmeerd met roomboter en bestrooid met een dikke laag suiker. Mmmm! Maar wat zijn matzes eigenlijk en horen ze ook echt bij het Paasfeest? Matses en Pesach Matses […]
Home » Feestdagen » Pagina 42
Feestdagen
Pasen is het nieuwe kerst
Sinds een aantal jaar hebben de supermarkten een gat in de (super)markt ontdekt: Pasen. Waar Pasen in mijn jeugd stond voor eieren zoeken en nieuwe kleren (‘op z’n paasbest’) is Pasen nu een soort van Kerst geworden. Paasontbijt, paashightea, Paasdiner, voor alle momenten van de dag vind je in de […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (56). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

Sta jij ook altijd lang te twijfelen bij het schap met noodles en soep? Zoek niet verder! Want de Pho van @vifon_netherlands is namelijk écht next level lekker. Je maakt deze Vietnamese soep met authentieke smaak echt in een handomdraai. Ik voeg er zelf altijd nog wat extra groente aan toe, zoals lente-uitjes, taugé, radijs en natuurlijk crispy chili olie.
Je koopt de noodles en soep van Vifon bij Jumbo, Spar, Coop, Vomar, Plus of Amazing Oriëntal.
*samenwerking #vifon #vifoNDL #pho #vietnamese #soup #noodles #snelenlekker #smaakonthego
2 dagen ago

Verwelkom je gasten met Pasen (of ieder ander feestelijk moment) met deze mimosa 2.0 cocktail. In de cava drijven eetbare balletjes van sinaasappelsap. Als dat niet feestelijk is? Hoe je dit maakt (en ook prima al eerder kunt voorbereiden) lees je op mijn blog ➡️link in bio en stories.
#Mimosa #poppingmimosa #eetbareparels #sinaasappelsap #cocktail #cava #binnenstebuiten #pasen
4 dagen ago




Chocoladeflikken maak ik regelmatig als cadeautje. Met noten (omdat mijn vader die zo lekker vindt), met musketzaadjes (voor mijzelf), met gevriesdroogde frambozen voor mijn lieve vriendin of met muisjes voor een geboorte.
De Callebaut chocolade druppels, noten en frambozen bestel ik bij @noototheek, dé webwinkel voor heel veel lekkers! Recept via de link in bio en stories.
Geef jij weleens iets zelfgemaakt cadeau?
#gekregen #chocoladeflikken #studentenflikken #geboorteflikken #callebaut #noten #culicadeau #cadeau #noototheek #nootjes #frambozen
1 week ago

Beleef de ‘onderwaterwereld’ van Scheveningen tijdens een hilarisch leuk rondje GlowGolf! Sla met familie of vrienden een balletje (18-holes) tussen de vissen, meerminnen en piraten 🏴☠️ op deze glow-in-the-dark minigolfbaan. Je vindt @glowgolfscheveningen in de Palace promenade tegenover de Pier
#uitgenodigd #glowgolf #glowgolfscheveningen #minigolf #scheveningen #uitje #denhaag
3 weken ago

Als ik moest kiezen tussen nooit meer zoet of nooit meer hartig, dan koos ik voor nooit meer zoet. Ik heb een enorme zwak voor zout en umami. Deze hartige truffel truffels zijn dan ook meer dan fantastisch!
Via de link in stories het recept voor deze delicatesse. Misschien leuk voor Pasen?
#truffel #truffeltruffels #hartigetruffel #deliciousmagazine #umami #traktatie #roomboter #homemade #deliciousnederland #deliciousmoments
3 weken ago




Wat er zo’n grote glimlach op mijn gezicht tovert? Truffel! Zo veel liefde voor truffel! Bij de pas geopende @trattoria_umbra.nl in Scheveningen at ik bruschetta met truffel en pasta met truffel. That’s amore!
*uitgenodigd #trattoriaumbra #truffel #bruschetta #scheveningen #restaurant #denhaag #waareetdenhaag #review
3 weken ago

Dit is nou typisch zo’n gerecht dat zo ontzettend smaakvol is, dat zelfs de grootste carnivoor het vlees niet zou missen. De oesterzwam kebab is heerlijk gekruid en de pittige crispy haverrijst van @lassie_official maken dit comfort food gerecht helemaal af!
Voor 2 personen:
350 gram oesterzwammen
1 rode ui
100 gram haverrijst
1 eetlepel crispy chili oil
Houten spiesen
Voor de marinade:
3 el olijfolie
1 tl komijnzaad
1/2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl koriander
1/2 tl kruidnagel
zout
Scheur de oesterzwammen in repen. Meng de kruiden met de olie tot een pasta. Voeg zout naar smaak toe. Snijd de ui in 4 parten en haal los. Meng de kruidenpasta met de oesterzwam en ui, zodat alles een laagje marinade heeft. Zet minimaal 2 uur weg.
Rijg de ui en oesterzwam afwisselend aan 4 spiesen.
Kook de haverrijst in 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de rijst met een eetlepel crispy chili oil en spreid de rijst zo dun mogelijk uit op de bakplaat. Bak de rijst in 20 minuten knapperig. Leg er na 10 minuten ook de spiesen oesterzwam bij.
Serveer met knoflooksaus.
*samenwerking #lassie #haverrijst #vega #oesterzwam #kebab #crispyrice #lassierecepten #altijdgoed #thuiskoken #lassiehaverrijst #lassierijst
4 weken ago

Het is lente! Lekker ontbijtje met speltbrood, roomkaas en eetbare bloemen. Wat is jouw favoriete seizoen?
1 maand ago

Het motto van @mexgrocereurope ? Bringing the real Mexico to Europe. Met mais tortilla’s, de beste gedroogde pepers, sauzen, bonen, specerijen en nog veel meer!
Ik mocht een mooi pakket ontvangen en naast verrukkelijke birria tacos (to be continued) maakte ik deze fantastische cocktail 🍹, waarbij ik gebruik gemaakte van de originele Tajin kruiden, die ze in Mexico daadwerkelijk overal op gooien. Het is een mix van milde pepers, limoen en zout en het geeft echt een heerlijke kick aan deze spicy mango martini!
🍹 🌶️
Wat heb je nodig:
Tajin kruiden
eiwit
30 ml spicy rum
90 ml mango sap
10 ml limoen sap
scheutje El yucateco habanero hot sauce
Doop de rand van een martini glas in losgeklopt eiwit en daarna in tajin kruiden. Doe rum, mangosap, limoensap en hot saus met ijs in een shaker en shake voor 15 seconden. Schenk in het glas en serveer met een spiesje met ananas of mango.
#gekregen #mexgrocereurope #mexicanfood #cocktail #tajin #mangomartini #spicy
1 maand ago