Het is denk ik wel één van de lekkerste sauzen ter wereld: bearnaisesaus. Een warme saus op basis van boter en eigeel, met de heerlijke smaak van verse dragon. Ik dacht altijd dat zelf bearnaisesaus maken heel moeilijk was. Maar met dit recept kan het eigenlijk niet mislukken! Geschiedenis van […]
Feestdagen
Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal
Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Panna cotta Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. […]
Haricot verts rolletjes met spek
In onze familie zijn haricot verts rolletjes met spek een echte kerst klassieker. Daarbuiten maak ik het niet vaak en dat is eigenlijk best raar. Je hebt het namelijk zo gemaakt en het is ook nog eens prima voor te bereiden. Ik ben dol op deze boontjes! Haricot verts schoonmaken […]
Gorgonzola mousse met perenchips
Een smaakvolle amuse, deze gorgonzola mousse met perenchips. Wel een beetje voor de liefhebber misschien, dat wel. Maar de combi van zout en zoet is heerlijk in deze zachte mousse van blauwe kaas. Een smaakvolle opening van jouw kerstdiner! Perenchips De perenchips kun je prima voorbereiden. Maak je ze in […]
Ravioli met garnalen en zeekraal
Het is even een klusje maar dan heb je wel wat: verse ravioli met garnalen (in kerstboomvorm!) en zeekraal. Een mooi voorgerecht voor kerst! Zelf verse ravioli maken De verhoudingen van de pasta (meel/water) hieronder zijn voor de volautomatische pastamachine van Philips. Een ideaal apparaat dat ik iedere pastaliefhebber kan […]
Zalmbonbon met gefrituurde kappertjes
Het fijne van dit (kerst) voorgerecht? Dat je het prima een dag eerder kunt voorbereiden! Daarnaast zijn de combi van smaken in deze zalmbonbon met gefrituurde kappertjes subliem. Zacht, zilt, zoet, fris en knapperig, allemaal tegelijk. Een eenvoudig gerecht waar je indruk mee maakt! Zalmbonbon Ik vulde de zalmbonbon met […]
Geroosterde spruitjes met kerriesaus
Ik ben nooit echt fan geweest van spruitjes. Helemaal niet zoals we ze vroeger tot snot kookten. Maar zoals voor veel groente geldt: de bereidingswijze kan zo veel verschil maken. Wanneer je de spruitjes roostert krijgen ze een zachte smaak en behouden ze een bite. En geserveerd aan spiesjes met […]
Zelfgemaakte cadeaus voor kerst
Omdat alles al duur genoeg is. Iedereen bijna alles al heeft. Maar vooral omdat er zoveel liefde en aandacht in gaat: zelfgemaakte cadeaus voor kerst zijn wat mij betreft de ultieme vorm van naastenliefde. En dat is waar het deze dagen om draait toch? Ik geef je tips voor de […]
Champignonragout (vega of vegan)
Pasteibakjes (of ragoutbakjes) met champignonragout zijn toch wel een echte Hollandse klassieker. En vrijwel iedereen vindt het lekker. Het is een goedkoop en vegetarisch gerecht dat eenvoudig ook vegan te maken is. Het ideale voorgerecht dat je ook nog eens prima kunt voorbereiden. Ragoutbakjes Wil je het helemaal goed doen, […]
Kerstcadeau inspiratie
Ik vind het altijd leuk om met veel liefde en aandacht mijn kerstcadeaus te kopen. Echt iets te zoeken wat bij de ontvanger past. En het daarna heel mooi in te pakken. Ik heb al weer heel wat online afgezocht, en deel vandaag mijn kerstcadeau inspiratie met jullie! Kerstcadeau inspiratie […]