Home » Feestdagen » Pagina 8

Feestdagen

Zelf ragoutbakjes maken

Ragoutbakjes maken

Voor mij is het echt iets wat bij Kerst hoort: ragoutbakjes met ragout. Vroeger kocht ik ragout in blik, en kant-en-klare bakjes. Best okay hoor. Maar wanneer je zelf ragoutbakjes maken gaat en ook de ragout zelf bereidt, weet je pas echt wat lekker is! Cirkel of stervormige ragoutbakjes maken […]

Eton mess met stoofperen

Eton mess met stoofperen

Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt! Meringue Bak je meringue zelf of koop […]

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]

kerstcadeau labels maken

Kerst cadeaulabels maken

Natuurlijk kun je rond de feestdagen de mooiste cadeauverpakkingen en cadeaulabels kopen. Maar hoe leuk is het om, op een regenachtige zondagmiddag, zelf aan de slag te gaan? Kerst cadeaulabels maken is leuk om te doen, ook samen met de kinderen. Ik geef je wat ideetjes ter inspiratie! Kerst cadeaulabels […]

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken

Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]

Candy cane mousse

Candy cane mousse

Voor de feestdagen bedacht ik deze candy cane mousse, in de stijl van de vrolijke typisch Amerikaanse rood wit gestreepte zuurstokken. Een heerlijk zoet toetje! Witte chocolademousse De originele candy canes smaken naar pepermunt, dat leek mij niet echt een lekkere smaak voor een dessert. Maar geïnspireerd door de rood-witte […]

Inspiratie voor het kerstdiner op school

Kerstdiner op school – inspiratie en recepten!

Bodhi zit inmiddels allang niet meer op de basisschool, maar ik herinner mij nog goed die keren dat ik gerechtjes heb gemaakt voor het kerstdiner op school. Met wisselend succes moet ik wel zeggen. Want soms sloof ik me gigantisch uit om vervolgens na afloop de schaal nog zo goed […]

Bisque van rivierkreeftjes

Bisque van rivierkreeftjes

Bisque is een chique (of eigenlijk gewoon Frans) woord voor soep van schaaldieren. Je kunt bijvoorbeeld bisque maken van kreeft, garnalen of krab. Ik maakte een bisque van rivierkreeftjes. Een heerlijke en mooie amuse of voorgerecht voor het kerstdiner! Wat is een bisque Een bisque wordt nog wel eens verward […]

Linzer Augen

Jamkoekjes uit Linz – Linzer Augen

Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]

Sinterklaas snack

Sinterklaas snack – ‘zak’ met pittig gehakt

Tussen al het zoete geweld van chocoladeletters, borstplaat en pepernoten, is een hartige Sinterklaas snack wellicht een goed idee. Deze filodeeg ‘zak van Sinterklaas’ snack is gevuld met pittig gehakt en paprika! Filodeeg Filodeeg heeft de naam lastig te zijn. Dat klopt ook wel een beetje, maar het is ook […]