Als je zo de reclamefolders bekijkt, is Pasen een soort Kerst geworden. Van huis uit ken ik eigenlijk alleen het paasontbijt. Later is dat een beetje verschoven naar de paasbrunch maar als ik de Lidl, AH en Jumbo moet geloven gaat iedereen nu massaal de familie uitnodigen voor het paasdiner of -gourmet. Ik heb zelfs al ‘Vrolijke paasdagen’ wenskaarten in de winkel zien liggen. Ik hou het gewoon lekker op een zondagse brunch, en jij? Naast de heerlijke eirecepten die deze week online kwamen (zoals de frittata en de gepocheerde eieren met hollandaisesaus) , deel ik daarom nog een aantal lekkerste recepten voor de paasbrunch met jullie!
Recepten voor de paasbruch
Toast met avocado en gepocheerd ei
Een ei hoort erbij. Maar nu dan eens lekker gepocheerd. Op toast met verse avocado. Gezond en lekker, wat wil je nog meer voor de Paasbrunch?
Hartige soufflé met kaas en wortel
In deze soufflé zit naast ei en kaas, ook wortel verwerkt. Dat kan vast de goedkeuring van de paashaas wel wegdragen!
Dutch baby
Terwijl jij lekker een eitje pocheert, doet de oven al het werk. Want deze dutch baby, ofwel fluffy pannenkoek uit de oven, is zalig en makkelijk te maken!
Scones
Eigenlijk eten wij ze altijd met pasen: scones met clotted cream en jam of met lemoncurd. Klassiek en oh zo lekker!
Bladerdeegwortel met eiersalade
Dit staat toch geweldig op tafel? De wortel of hoorn maak je van croissantdeeg. En vul je natuurlijk met homemade eiersalade.
Of je nu wel of niet aan Pasen doet, ontbijt, luncht, bruncht of gourmet: ik wens iedereen hele fijne Paasdagen!
Ook ik (51) herinner alleen een paasontbijt en een doosje met allerlei lekkere paaseitjes (chocolade, schuim, fondant). Het ontbijt bestond uit paasbrood met spijs en matzes en natuurlijk een gekookt ei, door mijn vader met een rotringpen heel mooi gedecoreerd. Samen met mijn partner en zonder kinderen doen we nu helemaal niets bijzonders met Pasen, zelfs geen paasontbijt. Ik ga me steeds meer storen aan de overvloed en de commercie. Het mooie weer dit jaar is een cadeautje, daar gaan we dan weer wel van genieten! Groetjes!
Ja ik stoor mij daar ook best aan. Over matzes heb ik een artikel geschreven dat 2e paasdag online komt. Fijn weekend!
Ik (56) herinner me zelfs geen paasontbijt.
Wat we wel deden was paaseieren zoeken, vinden en rapen in de tuin: eerst bij de ouders, dan bij de grootouders 🙂
Warme groet,
Stef
Warme groet,
Stef
Wij hadden vroeger geen tuin, dus paaseieren zoeken zat er helaas niet in. Nog een fijne zonnige 2e paasdag!
hoi Stef, heb een kijkje genomen op je site, leuk! Ik zet m in m’n leeslijst, kom vast nog eens langs voor een lekker soeprecept! Fijne dag! Groet Nicolet