Een eenvoudig maar toch feestelijk en lekker ontbijtje, deze ei uit de oven potjes. Doen het vast goed bij het paasontbijt! Of ieder ander ontbijt wat mij betreft.
Ramekins
Voor dit gerecht heb je kleine ovenschaaltjes (9 cm. doorsnede) nodig, de zogenaamde ramekins. Deze zijn sowieso handig om te hebben want super veelzijdig. Ik maak er bijvoorbeeld ook mijn crème brûlée en crème caramel in. Bij de ei uit de oven potjes serveer ik lekker vers geroosterd brood, dat ik in reepjes snijd. Lekker dopen in de potjes! In dit recept voegde ik een plakje bacon toe, maar je kunt dit ook achterwege laten of vervangen door ham of gerookte zalm.
Veelzijdige eieren
Een ei is zo heerlijk veelzijdig, je kunt er zoveel kanten mee op. Mijn favoriet? Een gepocheerd ei met hollandaise saus, de zogenaamde eggs benedict. En je mag me ook altijd wel wakker maken voor een lekker gevuld eitje!
Ei uit de oven potjes
Ei uit de oven potjes
Wat heb je nodig:
- 2 ramekins
Ingrediënten
- 2 stuks eieren
- 2 eetlepels slagroom of crème fraiche
- 1 takje verse dragon of een theelepel gedroogde
- 1 plakje bacon
Aan de slag!
- Warm de oven voor op 200 graden. Verwarm een liter water in de waterkoker.
- Leg het plakje bacon op een stuk keukenpapier en bak 1 minuut in de magnetron op vol vermogen.
- Doe in iedere ramekin een lepel slagroom en verdeel hier de dragon en het verbrokkelde plakje bacon over. Breng op smaak met peper en zout.
- Breek boven ieder schaaltje een ei.
- Zet de ramekins in een ovenschaal, plaats in de oven en vul af met kokend water, tot ongeveer halverwege de potjes.
- Bak in 10 minuten gaar en serveer met geroosterd brood.
Notities