Home » Ei uit de oven potjes
ei uit de oven potjes

Ei uit de oven potjes

Een eenvoudig maar toch feestelijk en lekker ontbijtje, deze ei uit de oven potjes. Doen het vast goed bij het paasontbijt! Of ieder ander ontbijt wat mij betreft.

ei uit de oven potjes

Ramekins

Voor dit gerecht heb je kleine ovenschaaltjes (9 cm. doorsnede) nodig, de zogenaamde ramekins. Deze zijn sowieso handig om te hebben want super veelzijdig. Ik maak er bijvoorbeeld ook mijn crème brûlée en crème caramel in. Bij de ei uit de oven potjes serveer ik lekker vers geroosterd brood, dat ik in reepjes snijd. Lekker dopen in de potjes! In dit recept voegde ik een plakje bacon toe, maar je kunt dit ook achterwege laten of vervangen door ham of gerookte zalm.

eggs benedict

Veelzijdige eieren

Een ei is zo heerlijk veelzijdig, je kunt er zoveel kanten mee op. Mijn favoriet? Een gepocheerd ei met hollandaise saus, de zogenaamde eggs benedict. En je mag me ook altijd wel wakker maken voor een lekker gevuld eitje!

ei uit de oven potjes

Ei uit de oven potjes

ei uit de oven potjes

Ei uit de oven potjes

Deze gemakkelijke ei uit de oven potjes doen het vast goed bij het paasontbijt
Afdrukken Pin
Gang: Ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: gemakkelijk, oven, pasen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 stuks eieren
  • 2 eetlepels slagroom of crème fraiche
  • 1 takje verse dragon of een theelepel gedroogde
  • 1 plakje bacon

Aan de slag!

  • Warm de oven voor op 200 graden. Verwarm een liter water in de waterkoker.
  • Leg het plakje bacon op een stuk keukenpapier en bak 1 minuut in de magnetron op vol vermogen.
  • Doe in iedere ramekin een lepel slagroom en verdeel hier de dragon en het verbrokkelde plakje bacon over. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breek boven ieder schaaltje een ei. 
  • Zet de ramekins in een ovenschaal, plaats in de oven en vul af met kokend water, tot ongeveer halverwege de potjes.
  • Bak in 10 minuten gaar en serveer met geroosterd brood.

Notities

In plaats van bacon kun je ook ham of gerookte zalm gebruiken.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
ei uit de oven potjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*