Meer nog dan Kerst lijkt Pasen een feest van eten te zijn geworden. En met een beetje mazzel rol je zo van een paasontbijt naar een paasbruch, -lunch of diner! En tussendoor bij de koffie (of als dessert) mini pavlova gebakjes!
Paasinspiratie
Pasen is echt een lente feest, en het is dan ook superleuk om je huis op te fleuren met paastakken, paasdecoratie en lichte pastelkleuren. Coop Supermarkten heeft een pagina vol inspiratie voor Pasen samengesteld, met daarin ook leuke knutseltips voor de kinderen en een ontwerp voor het maken van een paasslinger!
Paasontbijt, -brunch, -lunch -diner of -borrel?
Een ei hoort erbij natuurlijk, zonder eieren geen Pasen. Maar er is nog zoveel meer lekkers te bedenken. Coop Supermarkten geeft paasrecepten voor ieder eetmoment van de dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paasborrel? Leuk om op de borrelplank – naast gevulde eieren natuurlijk – vrolijk gekleurde snoeppaprika’s en wortels te serveren, met een lekkere hummus om te dippen. Gezond en lekker!
De mini pavlova gebakjes maakte ik met de abrikozenconfiture van Bonne Mamam. Heerlijk fruitig en fris, een fijne tegenhanger van het zoete meringue schuim. Echt een traktatie!
Mini pavlova gebakjes voor Pasen
Mini pavlova gebakjes voor Pasen
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 2 1/2 eiwit 75 gram
- 60 gram fijne suiker
- 60 gram poedersuiker
- 1/2 theelepel citroensap
- 1 1/2 theelepel maizena
- 4 eetlepels mascarpone
- 4 eetlepels abrikozenjam
- M&M paaseitjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eiwit samen met de fijne suiker en het citroensap met een mixer tot stijve witte pieken. Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maizena door.
- Maak vier hoopjes eiwitschuim op de bakplaat. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden van elke pavlova. Bak 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
- Meng de mascarpone met de abrikozenconfiture. Vul de pavlova's ermee en decoreer met de M&M paaseitjes.
Notities