Home » Mini pavlova gebakjes voor Pasen
Mini pavlova gebakjes

Mini pavlova gebakjes voor Pasen

Meer nog dan Kerst lijkt Pasen een feest van eten te zijn geworden. En met een beetje mazzel rol je zo van een paasontbijt naar een paasbruch, -lunch of diner! En tussendoor bij de koffie (of als dessert) mini pavlova gebakjes

Paasinspiratie

Pasen is echt een lente feest, en het is dan ook superleuk om je huis op te fleuren met paastakken, paasdecoratie en lichte pastelkleuren. Coop Supermarkten heeft een pagina vol inspiratie voor Pasen samengesteld, met daarin ook leuke knutseltips voor de kinderen en een ontwerp voor het maken van een paasslinger!

Paasontbijt, -brunch, -lunch -diner of -borrel?

Een ei hoort erbij natuurlijk, zonder eieren geen Pasen. Maar er is nog zoveel meer lekkers te bedenken. Coop Supermarkten geeft paasrecepten voor ieder eetmoment van de dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paasborrel? Leuk om op de borrelplank – naast gevulde eieren natuurlijk – vrolijk gekleurde snoeppaprika’s en wortels te serveren, met een lekkere hummus om te dippen. Gezond en lekker! 

De mini pavlova gebakjes maakte ik met de abrikozenconfiture van Bonne Mamam. Heerlijk fruitig en fris, een fijne tegenhanger van het zoete meringue schuim. Echt een traktatie!

Mini pavlova gebakjes

Mini pavlova gebakjes voor Pasen

Mini pavlova gebakjes

Mini pavlova gebakjes voor Pasen

Een lekker gebakje voor bij de koffie met Pasen!
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: oven, pasen, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 1/2 eiwit 75 gram
  • 60 gram fijne suiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1 1/2 theelepel maizena
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • M&M paaseitjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eiwit samen met de fijne suiker en het citroensap met een mixer tot stijve witte pieken. Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maizena door.
  • Maak vier hoopjes eiwitschuim op de bakplaat. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden van elke pavlova. Bak 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
  • Meng de mascarpone met de abrikozenconfiture. Vul de pavlova's ermee en decoreer met de M&M paaseitjes.

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die drie dooiers die je nu over hebt?
Tip 3: je kunt ook kant-en-klare eiwitten in een flesje kopen in de supermarkt
Tip 4: maak voor het beste eiwitschuim je kom en mixers goed schoon en vetvrij met wat heet water en afwasmiddel of citroen.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini pavlova gebakjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*