Pasen komt er weer aan en dit is dé tijd om eens lekker uit te pakken in de keuken. Ben je dit jaar (of elk jaar) de aangewezen kok voor het paasontbijt en zoek je nog naar leuke recepten? Dan ben je aan het juiste adres, want met deze heerlijke paasrecepten maak je een paasontbijt om nooit te vergeten.
Bananenpannenkoekjes met appel en skyr
Wil je graag iets op tafel zetten waar iedereen gek op zal zijn? Dan zit je met bananenpannenkoekjes zeker goed. Het maken van deze crowd pleaser is daarnaast ook geen straf: de bereidingstijd is maar 20 minuten! Het recept is geschikt voor 4 personen. Je hebt hier het volgende voor nodig:
- 2 eieren
- 5 tl kaneelpoeder
- 100 g havermeel (evt. biologisch)
- 1 el milde olijfolie
- 1 appel, bijvoorbeeld elstar
- 0,5 citroen
- 35 g pure chocoladevlokken
- 2 rijpe bananen
- 500 g skyr IJslandse stijl naturel
- 1 staafmixer
Volg deze stappen voor heerlijke bananenpannenkoekjes met appel en skyr:
Stap 1. Pureer de bananen met 300 gram skyr en de eieren met de staafmixer tot een egale massa. Roer er met een garde de kaneel en het havermeel door.
Stap 2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak van de helft van het beslag 6 pannenkoekjes. Bak ze op halfhoog vuur ongeveer 3 minuten per kant. Herhaal met de rest van de olie en het beslag.
Stap 3. Boen de appel schoon en snijd hem met schil in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren. Verdeel de rest van de skyr en de appel over de pannenkoekjes, bestrooi met de vlokken en voilà!
Omeletjes met oude kaas
Voor de liefhebbers van een hartig ontbijt hebben we dit snelle en heerlijke gerecht: omeletjes met oude kaas. Super makkelijk, snel gemaakt en een goed begin van de dag. Het fijne van omeletjes is dat je hier zelf alles aan toe kan voegen wat je wil, bijvoorbeeld gerookte spekjes of ham.
Ga je liever voor vegetarisch? Groentes zoals spinazie of paprika zijn een heerlijke toevoeging aan dit ontbijtje. Het recept is voor 4 personen en je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 2 el tuinkers
- 1 snufje peper
- 4 eieren
- 2 el crème fraîche
- 75 g biologische oude kaas
- 4 el olijfolie
- 4 broodjes, bijv. kaiserbroodjes
- 1 snufje zout
Het maken van dit gerecht is heel simpel en doe je aan de hand van de volgende stappen:
Stap 1. Klop de eieren los. Roer de crème fraîche, de kaas en zout en peper er naar smaak door.
Stap 2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Wil je nog gerookte spekjes of groente toevoegen? Vergeet deze dan niet te bakken voor het eimengsel, zodat je ze hierna bij het eimengsel kan doen. Bak van het eimengsel 4 omeletjes.
Stap 3. Snijd de broodjes doormidden. Leg de omeletjes op de 4 broodjes en bestrooi met de tuinkers.
Een onvergetelijk paasontbijt
Met deze lekkere en simpele paasrecepten wordt het maken van dit paasontbijt een eitje! Geniet van heerlijke gerechten zonder hiervoor uren in de keuken te hoeven staan. Zo hou je genoeg tijd over voor elkaar en de gezelligheid van de paasdagen. Enjoy!