Home » Mandarijnenmousse (met chocoladepepernoten!)
Mandarijnenmousse

Mandarijnenmousse (met chocoladepepernoten!)

Omdat mandarijnen bij deze tijd van het jaar horen. En omdat de combi van chocola, pepernoten en mandarijnen een hele goede is. Maar vooral omdat niemand nee zegt tegen een lekker toetje toch? Daarom presenteer ik jullie: mandarijnenmousse! Met chocoladepepernoten!

Mandarijnenmousse

Mousse

Ik ben dol op mousse! Het is romig, het is luchtig, en aan een klein schaaltje heb je al genoeg om een voldaan gevoel te hebben en te genieten. Je vindt op mijn blog dan ook een heleboel mousse recepten. Met chocolade, maar ook met allerlei soorten fruit, zoals kersen- of frambozenmousse. En in deze blog zette ik de 10 lekkerste mousse recepten op een rij.

Minneola of mandarijnen

Eerlijk gezegd gebruikte ik voor dit recept geen mandarijnen maar minneola. Omdat ik dacht dat dat gewoon grote mandarijnen waren. Een minneola is echter een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. De smaak is fris en tegen de zure kant. Lekker in zo’n romige mousse dus!

Mandarijnenmousse

Mandarijnenmousse

Mandarijnenmousse

Mandarijnenmousse

Het ultieme toetje voor pakjesavond! Mag ook na 5 december worden gegeten.
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Sinterklaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Opstijven: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 minneola's of grote mandarijnen
  • 50 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 30 gram chocolade pepernoten plus extra voor decoratie
  • slagroomspuitbus voor decoratie

Aan de slag!

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water.
  • Rasp de schil van 1/2 minneola. Rasp beide mandarijnen uit en giet door een zeefje. Meet 100 ml. af, de rest kun je lekker opdrinken (al haalde uit mijn mandarijnen maar ongeveer 120 ml...).
  • Doe het sap, de rasp en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Laat ca. 10 minuten afkoelen.
  • Klop intussen de slagroom stijf.
  • Vermaal de pepernoten in de keukenmachine of sla fijn met een deegroller. Verdeel de pepernoten over de glaasjes. 
  • Meng het mandarijnensap met de slagroom en roer goed door. Verdeel over de schaaltjes. Zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Decoreer (eventueel) met slagroom en pepernoten.
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Mandarijnenmousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*