Ik heb best wel wat Sinterklaasrecepten online staan, maar na bijna 10 jaar (!) bloggen ontbreekt het me steeds vaker aan inspiratie. Gelukkig komt die uiteindelijk altijd wel, vaak wordt ik getriggerd door iets. Dit keer door de mini chocolade letters in de supermarkt. Die passen perfect op een mini Sinterklaas pavlova!
Mini chocoladeletters
De mini chocoladeletters die ik kocht waren van de Baronie, maar je vindt ze ook wel in de beter gesorteerde zoetwaren winkels. Gek genoeg zat er geen S in….. Je kunt natuurlijk ook chocoladekruidnoten gebruiken als decoratie.
Slagroom
Ik was lui en gebruikte slagroom uit een spuitbus. Beter klop je de slagroom zelf stijf met een zakje vanillesuiker, en voeg je er een zakje klopfix aan toe. Je krijgt dan een mooie en stevige slagroomtoef.
Eieren scheiden
Onderaan het recept vind je nog tips over hoe je het beste eieren kunt scheiden en wat je kunt doen met de dooiers die je overhoudt. Teveel gedoe? Je kunt ook (gepasturiseerd) eiwit in een flesje kopen. Of kant en klare mini pavlova’s, die hebben veel supermarkten wel in het assortiment rond de feestdagen.
Mini Sinterklaas pavlova
Mini Sinterklaas pavlova
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 2 1/2 eiwit 75 gram
- 60 gram fijne suiker
- 60 gram poedersuiker
- 1/2 theelepel citroensap
- 1 1/2 theelepel maizena
- slagroom
- mandarijntjes op siroop
- mini chocolade letters
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eiwit samen met de fijne suiker en het citroensap met een mixer tot stijve witte pieken. Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maizena door.
- Maak vier hoopjes eiwitschuim op de bakplaat. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden van elke pavlova. Bak 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
- Decoreer de pavlova's met slagroom, mandarijnpartjes en chocoladeletter.