Voor de foodblogswap* van oktober mocht ik koken van de blog Mammatjevanalles waar mijn oog al snel viel op het recept voor gevulde koeken. Dat wilde ik al heel lang een keer maken! Maar omdat het over ruim een maand alweer Sinterklaas is besloot ik er gevulde speculaaskoeken van te maken Amandelspijs […]
Sinterklaas
Vijf culi cadeautjes onder de vijf euro
Hoera, het is pakjesavond! Ga je vanavond ouderwets aan de slag met surprises en gedichten? Of ga je dobbelen? Voor iedereen die vandaag nog snel wat last-minute cadeautjes moet scoren geef ik je hieronder tips voor vijf culi cadeautjes onder de vijf euro. Veel plezier vanavond! De blikjes met kruiden […]
Drie seconden in je mond, drie weken op je heupen
Ieder pondje gaat door het mondje. Als iemand dat moet weten ben ik dat wel. Je zult mij nooit horen roepen dat ik al dik word van lucht. Dus blijft mijn leven altijd er een van keuzes maken en hopen dat op een dag de negatieve calorie toch echt een […]
De allerlekkerste chocolademousse (van chocoladeletters)!
Komen de pepernoten en chocoladeletters je nu al een beetje de neus uit? Of heb je toch al meer gesnoept dan je lief is? Bewaar de chocoladeletters dan zodat je later in de maand (kerst?) er heerlijke chocolademousse van kan maken. In al zijn simpelheid voor mij het allerlekkerste dessert […]
Pepernoot of kruidnoten bakken
Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. In die tijd kregen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten die gemaakt waren van deegresten van peper- en kruidkoek. Het eten van pepernoten is al te zien op schilderijen van Jan Steen. Ik leg uit wat het verschil […]
Amandelspijs maken
In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. Zelf amandelspijs maken is niet moeilijk, en vele malen lekkerder! Banketbakkersspijs De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een […]