Zelf granola maken is leuk om te doen en je hele huis ruikt lekker! Speciaal voor sinterklaas maakte ik deze heerlijke versie van granola met kruidnoten en mandarijn.
Gedroogde mandarijnen
Mandarijnen horen echt bij Sinterklaas! Het is het ideale tussendoortje om mee te nemen in je tas. In deze granola gebruikte ik de gedroogde mandarijnen van Droogfruit. Op deze site met het allergrootste assortiment gedroogd fruit kun je de lekkerste fruitsoorten kopen. De ideale vervanger voor snoep, van ananas tot kiwi en van watermeloen (echt!) tot mango. De appel kaneel blokjes zijn verslavend lekker!
Truffelkruidnoten
Ook gaan er natuurlijk kruidnoten in de granola. Die ik eigenlijk altijd pepernoten noem. Ik gebruikte lekkere pure truffelkruidnootjes, maar je kunt natuurlijk ieder soort kruidnoot gebruiken. De speculaaskruiden maken het af! Met het recept heb je voldoende voor een flinke weckpot. Wat overigens ook heel leuk is om cadeau te doen. Homemade cadeautjes zijn altijd goed.
Sinterklaas granola met kruidnoten en mandarijn
Wat heb je nodig (1 flinke pot)
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 75 gram mix pompoen- en zonnebloempitten
- 50 gram noten (ik gebruikte walnoten)
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie (zonnebloemolie kan ook)
- 50 gram gedroogde mandarijnen
- 50 gram truffelkruidnoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten grof.
Meng de pitten, vlokken, noten, kruiden, honing en olie in een kom en roer alles goed door elkaar. Leg het mengsel op de bakplaat en spreid gelijkmatig uit.
Bak in ca. 15 minuten goudbruin, schep halverwege alles even om.
Laat goed afkoelen buiten de oven op de bakplaat. Als alles is afgekoeld kun je de mandarijn en de grof gehakte truffelkruidnoten toevoegen. Doe de granola in een goed afsluitbare pot.