Voor het heerlijk avondje (en alle avonden daarvoor wat mij betreft) maakte ik deze heerlijke speculaastruffels. Met maar 3 ingrediënten een eenvoudige maar heerlijke lekkernij.
Minder mag ook!
Dit recept is voor 25 speculaastruffels. Ik maakte deze truffels zelf met 1/3 van het recept, ik had toen negen speculaas truffels. Vond ik wel weer genoeg naast al het ander Sint snoepgoed dat deze dagen ook al op tafel komt. Je hebt dan 85 gram speculaas, 35 gram monchou en 100 gram chocolade nodig. Je kunt natuurlijk ook melk- of pure chocolade gebruiken voor dit recept. Of een vulling maken van kruidnootjes in plaats van speculaas!
Nog meer truffels
Zie je trouwens het enorme verschil in kleur tussen de speculaastruffels op de twee foto’s. Door de lichtinval lijken ze de ene keer witter en de andere keer geler. De tweede foto ligt wat mij betreft het dichtst bij de daadwerkelijke kleur van de speculaastruffels. Gek op truffels? Op mijn blog vind je nog veel meer lekkere truffelrecepten. Zoals slagroomtruffels, lavendeltruffels of rozentruffels!
Speculaastruffels
Wat heb je nodig (Ca. 25 stuks)
- 250 gram speculaas
- 100 gram roomkaas (ik gebruikte die van Monchou)
- 300 gram witte chocolade
Maak de speculaasjes fijn door ze in een stevige plastic zak te doen en er op te slaan met een zware pan of deegroller. Houd 2 eetlepels kruimels achter voor de garnering. Doe de kruimels en de monchou in een beslagkom en kneed dit tot een stevig ‘deeg’. Maak hier met vochtige handen ca. 25 balletjes van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade in de magnetron. Tip: smelt 2/3 van de chocolade in de magnetron (ca. 1 ½ minuut) en roer hier de rest doorheen. Doordat de chocolade smelt en de temperatuur van de chocolade wordt verlaagd ‘tempereer’ je de gesmolten chocolade. Deze wordt dan glanzender en knapperiger!
Doe een balletje op een saté-prikker en wentel deze door de chocolade. Laat afdruipen en zet ‘m op het bakpapier. Bestrooi met een beetje van de achtergehouden kruimels. Herhaal dit met alle truffels. Laat uitharden in de koelkast. Je kunt ze daar ook het beste bewaren.
Heerlijk ik ga deze zeker maken voor sinterklaasavond
Leuk, ben benieuwd hoe je ze vindt!
Ohhh, heerlijk! Heb ze een hele tijd geleden gemaakt, maar moet dat echt snel nog eens herhalen! 🙂
Oh! Dat ziet er lekker uit! Die ga ik zeker eens proberen.
Oh wat lekker!!
Oh my… dit lijkt me heerlijk!! Top recept, die ga ik bewaren. Hartstikke leuk nog voor de komende koudere maanden 🙂 Ik heb net je blog ontdekt, ik blijf je volgen!
Liefs, Merel
Wat een leuk idee!
Hoe ‘groot’ moeten de balletjes zijn als er 25 uit kunnen? Zo groot als een bitterbal of kleiner?
Wel wat kleiner. Maar je moet vooral doen wat je lekker lijkt!
Klinkt heerlijk! Ik ga ze komend weekend maken. Hoelang zijn ze houdbaar?
Als je ze in de koelkast bewaard dan blijven ze zeker een week of twee goed. Halen ze vast niet!