Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog eethetbeter.nl. Aangezien ik begonnen ben met een (halfslachtige) poging om weer in al mijn zomerkleren te passen viel mijn oog al snel op de kip courghetti met pesto. Dit wilde ik altijd al een keer proberen! Zou dit voor mij – als grote pasta liefhebber – dé oplossing zijn om lekker te eten en wat minder koolhydraten binnen te krijgen?
Ik schafte voor de gelegenheid een Gefu Spirelli snijder aan, ik had een goed excuus toch? Geweldig apparaat trouwens, waarmee je probleemloos een courgette, maar ook een wortel of komkommer in fijne of iets grovere slierten draait!
Koriander-walnoten pesto
Courghetti met koriander-walnoten pesto
Wat heb je nodig (1 persoon)
- 1/2 – 1 courgette (beetje afhankelijk van de grootte en je eetlust)
- 60 gram garnalen
- 1 eetlepel pesto
- olijfolie (om in te bakken)
Voor de koriander-walnoten pesto (potje waaruit je ca. 5 eetlepels kunt halen)
- 80 ml extra vierge olijfolie
- verse koriander (35gr)
- snuf zeezout
- 30 gr gepelde walnoten
- 1 teentjes knoflook
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
Haal de blaadjes van de takjes. Pureer de koriander grof in de keukenmachine of blender. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje door de opening in het deksel. Voeg het zout, de knoflook en de walnoten toe. Pureer alles nog eens tot je een middelgrove pasta hebt. Voeg als laatste de kaas toe en pureer alles (niet al te fijn). Gebruik je het hakmolentje van de staafmixer, gooi dan alles in één keer bij elkaar en pureer.
Courghetti! Lekkerrrr en zeker in combinatie met de garnalen & zelfgemaakte pesto lijkt het me een heel fijn gerechtje.
O dit lijkt me ook erg lekker! De pesto met koriander ga ik ook zeker een keer proberen
Jij had ze ook al eens gemaakt toch, met een tomatensaus? Die snijder is echt handig. Lijkt me wel leuk om volgende keer iets Oosters te doen met wortel!
Zelfgemaakte pesto is altijd heerlijk!
Klinkt goed zeg en wat heb je er een leuke draai aan gegeven! Groetjes, Annemieke
Dank je Annemieke! De foodblogswap vind ik echt een super concept, zo probeer je nog eens wat.
Ik had de korianderpesto uit dit recept al eens gemaakt, en is werkelijk een succesnummer!
Dit weekend heb ik walnoten gerookt en deze gebruikt voor de pesto. Overheerlijk!
Wat ontzettend leuk om te horen Marga! En nu ben ik zelf wel heel nieuwsgierig naar jouw gerookte walnotenpesto!