Kwarkbolletjes van de bakker, ik hou ervan! Lekker met wat gezouten roomboter, niets meer aan doen! Zelf kwarkbolletjes bakken misschien?
Quarkbällchen
Kwarkbolletjes zijn redelijk gezonde lichte broodjes die perfect zijn als tussendoortje. Ze hebben een knapperige buitenkant en zijn zacht van binnen. Door de kwark zijn ze lekker eiwitrijk. Op mijn blog vind je ook een recept voor Duitse kwarkbolletjes (Quarkbällchen).
Kwarkbolletjes bakken
Wat heb je nodig (10 stuks)
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 250 gram volle kwark
- 100 gram rozijnen
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel vanillesuiker (ca. 1 zakje)
- snufje zout
- Voor het knapperige suikerlaagje (optioneel): gecondenseerde melk (ca. 1 eetlepel), 1 eetlepel suiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Roer in een beslagkom met een spatel de kwark, rozijnen, eieren, olie, zout en suikers door elkaar. Voeg ook de bakpoeder toe en roer even door. Roer en vervolgens met de spatel de bloem door. Het deeg blijft een beetje plakkerig. Ga het niet kneden maar roer het door tot een soepel deeg.
Verdeel met een ijsbolletjestang (of twee eetlepels) het beslag in ca. 10 bolletjes en leg deze op de bakplaat. Bak de kwarkbolletjes 15 minuten. Haal ze even uit de oven en bestrijk de bovenkant van de bolletjes met een kwastje met de gecondenseerde melk en bestrooi met wat suiker. Bak de bolletjes nog 5 minuten lichtbruin en gaar.
Mmmm… wat lekker! Haha spontaan jeuk… sjaa ergens kan ik me er iets bij voorstellen, ik wissel het af. In een taart of dergelijk hoort eigenlijk wel suiker, al gebruik ik verder wel honing. Ik probeer het af en toe en dan toch… suiker smaakt zoveel lekkerder! Verder ook dikke voorstander van volle producten 🙂 ik ga jouw variant even onthouden!
Iedereen moet ook vooral doen waar hij/zij zich goed bij voelt, dat is het belangrijkst!
Ziet er lekker uit zeg! 🙂 Ik had nog nooit gehoord van dat suikerlaagje, toch eens onthouden.
Maakt ‘m extra knapperig!