Pad thai met kip. Ik mocht deze maand koken van de blog Duizenden1dag. Komt die naam je bekend voor? Dat klopt, Martine stond onlangs nog in de rubriek Nostalgie en eten.
Ik vind het iedere maand weer een feestje om op de aan jou toegewezen blog lekker te gaan rondneuzen en bepalen wat je deze maand eens zal gaan koken. Mijn oog viel al snel op de Pad thai met garnalen. Het favoriete gerecht van mijn zoontje als we uit eten gaan bij de Thai! Ik had het echter nog nooit zelf gemaakt. Shame on me! Omdat mijn man geen vis lust, besloot ik dit keer te gaan voor die andere populaire versie van dit Thaise gerecht: Pad thai met kip.
Pad thai met kip
Wat heb je nodig (4 personen)
- 250gr kippendijfilet
- 1 1/2 eetlepel tamarinde pasta (toko)
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels palmsuiker (of bruine suiker)
- 300 gram rijstnoedels
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- 200 gram taugé
- 2 eieren (losgeklopt)
- 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
- grof gehakte pinda’s (handje)
- grof gehakte koriander (handje)
Snijd de kippendijen in stukjes.
Maak een sausje van de tamarinde pasta, de vissaus en de palmsuiker. Week de noedels 3 minuten in heet water zodat ze net beetgaar zijn. Spoel daarna af in een vergiet met koud water.
Snijd de knoflook en rode peper fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en peper kort. Voeg de kip toe en wok deze op hoog vuur gaar (ca. 5 minuten). Voeg de taugé toe en bak nog een halve minuut mee.
Schep de kip en taugé naar de kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren. Voeg de losgeroerde eieren toe en schep om tot een roerei-structuur ontstaat.
Voeg de noedels toe en schep de saus erdoor. Warm en roer nog even goed door. Bestrooi met de lente-ui, koriander en fijngehakte pinda’s en serveer.
Lekker!!! Ga ik zelf ook snel weer eens maken.
Het ziet er heerlijk uit. Kun je dit ook met rijst maken? Ik hou namelijk niet meer van bami/ noodles. Xxxjes
Ja hoor, het originele recept is met noodles maar met rijst zal het ook uitstekend smaken!