Voor de maandelijkse foodblogwap mocht ik dit keer koken van de blog van By Andréa Janssen. Medische redenen en een opruimactie in mijn keuken zorgden er samen voor dat ik uiteindelijk een pina colada pannacotta maakte!
Foodblogswap
Ik vind het altijd super leuk om iedere maand rond te neuzen op de foodblog van een ‘collega’. Iedereen heeft zo zijn eigen insteek of thema. En je wordt nog eens op ideeën gebracht. Op de blog van Andrea kwam ik veel lekkere dingen tegen, maar ik bleef al snel hangen bij de karnemelkpannacotta. Ik had zin in een lekker toetje!
Kokosmelk in plaats van slagroom
Omdat ik in verband met medische redenen een maand geen zuivel mag eten besloot ik de pannacotta van kokosmelk te maken. En omdat ik januari ook altijd gebruik om te ‘ontspullen’ kwamen er uit mijn keukenla twee bakjes ananas in kokoswater. Ananas + kokos = pina colada! Ik wist wat ik ging maken!
Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!
Serveersuggestie pannacotta
Ik had helemaal in mijn hoofd hoe ik dit dessert wilde serveren. En dus maakte ik de pannacotta in siliconen ijsklontjes (peer)vormen. Maar gebruik gerust gewone schaaltjes als je daar allemaal geen zin in hebt! Wil je dit recept helemaal vegan maken, gebruik dan agar agar in plaats van gelatine. Op mijn blog vind je trouwens ook nog deze heerlijke panna cotta met vijgen en salted caramel! Meer pina colada? Ik heb pina colada ijs, pina colada taart en pina colada overnight oates voor je in de aanbieding!
Pina colada pannacotta
Wat heb je nodig (4-6 personen)
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml ananassap
- 60 gram suiker
- 6 blaadjes gelatine (10 gram)
- 2 bakjes Delmonte fruit fusions ananas in kokoswater
- paar blaadjes verse munt
- kokos schilfers of rasp
Siliconen ijsklontjesvormen of schaaltjes
Hoe maak je Pina colada Pannacotta
Week de blaadjes gelatine ca. minuten in koud water. Doe de kokosmelk, ananassap en suiker in een pan en breng net tegen de kook aan. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de vloeistof totdat alles is opgelost.Giet de pannacotta in de siliconen ijsblokjesvormen. Laat 10 minuutjes afkoelen en zet dan in de koelkast. Laat ca. 3 uur opstijven.
Verwijder de pannacotta uit de vormpjes. Dit gaat het makkelijkst als je de vorm even kort in een bakje heet water dompelt. Spreid uit op een groot bord en verdeel er de ananasstukjes, fijngesneden muntreepjes en kokosschilfers over.