Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog duizenden1dag.nl. Deze blog van Martine, die al sinds 2010 blogt, staat boordevol lekkere recepten. Ik vind het altijd super leuk om dan door de recepten te struinen en een lijstje te maken van potentiële swap recepten. Maar toen ik de rendang eieren tegenkwam wist ik eigenlijk gelijk al: die ga ik maken!
Het recept van Martine is voor 10 eieren. Ik maakte 6 rendang eieren, vond ik wel genoeg zo met z’n drietjes. Ook paste ik de specerijen iets aan en gebruikte kaffir limoen ipv citroengras. Ik serveerde het met eenvoudige nasi met ham, prei en….ei. Liever gewoon vlees? Ik heb op mijn blog ook een recept voor Indonesische rendang met rundvlees staan! En voor vegans eentje met jackfruit!
Rendang eieren
Wat heb je nodig:
- 6 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel djinten
- 2 blaadjes djeroek poeroet/kaffir limoen blaadjes
- 2 eetlepels olie (ik gebruik rijstolie)
- 50 gram santen
- 250 ml. water
Kook de eieren in ca. 7 minuten had. Laat ze schrikken met koud water en pel de eieren. Prik de eieren rondom in met een vork zodat de saus er goed in kan trekken.
Snijd de ui en knoflook fijn, voeg de sambal, djinten, gemberpoeder en laos toe en maal fijn met de staafmixer of vijzel. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien/kruiden mix een paar minuten aan. Voeg water en santen toe en breng aan de kook. Voeg de djeroek poeroet blaadjes en de eieren toe en laat ca. 20 minuten op een matig vuur koken totdat de saus iets dikker is geworden.
Zoals je weet ben ik dol op Rendang maar van Rendang eieren had ik tot nu toe nog nooit gehoord. Klinkt goed moet ik zeggen én redelijk snel klaar zo te lezen… krijg er gewoon trek van 🙂
Oh wat lekker. Ik ben dol op dit soort eieren, maar ik maak ze zelf eigenlijk nooit.
Ik kende het ook nog helemaal niet!
Het is dus helemaal geen moeilijk receptje! Wel veel gaatjes prikken, anders trekt de smaak niet gnoeg in de eieren.