Voor de foodblogswap van de maand oktober viel mijn oog op een eerdere foodblogswap van Willeke zelf: zelf verse geitenkaas maken. Ik wist al direct, zoek niet verder Anne-Marie, want als ik iets leuk vind, dan is het ‘zelluf doen’!
Foodblogswap
Bij de maandelijkse foodblogswap kook je een recept van een aan jou toegewezen foodblogger. Je kunt zien dat ik al lang meedoe aan de foodblogswap, want ik mocht al twee keer eerder koken van de blog Mamatjevanalles van Willeke. In 2015 maakte ik gevulde speculaaskoeken en in 2016 homemade pindakaas met pecannoten.
Geitenmelk
Van een pak geitenmelk van 750 ml. hou je iets meer dan 150 gram verse geitenkaas over. Hele zachte romige kaas, die je daarna op smaak kunt brengen naar wens. Als je weet hoe eenvoudig het is om zelf verse geitenkaas te maken, en hoe leuk ook, dan vraag je je af waarom je het niet vaker doet. Geen fan van geitenmelk? Je kunt natuurlijk ook gewone volle melk gebruiken.
Verse geitenkaas met kruiden
Ik bracht de verse geitenkaas op smaak met verse tijm, zout en zwarte peper. Op een toastje, besprenkeld met honing, vind ik dit eigenlijk nog lekkerder dan een gebakje!
Zelf verse geitenkaas maken
- Een pak volle geitenmelk (750 ml)
- Sap van een halve citroen
Ooh lekker!
Ik maak zelf kaas van Melkkefir, ook zeker de moeite om eens te probeeen
Ik ken het niet, ga me er eens in verdiepen!
Wat leuk zeg, zo’n foodblogswap. Ik zou ook weleens mee willen doen. Weet jij waar ik me kan opgeven?
Via de Facebookgroep ‘Foodbloggers’!
De melk schift niet?
Heb je voldoende zuur toegevoegd?
Ik heb inmiddels op een halve liter geitenmelk 2x een halve citroen toegevoegd en staat al 20 min te koken maar schiften ho maar …
Dat is echt vreemd, melk die niet gaat schiften? Het was toevallig niet lang houdbare melk?
Nee zeker geen houdbare melk, die koop ik nooit.