Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 44 van de serie twee oerhollandse soorten broodbeleg: hagelslag en muisjes! Hagelslag Hagelslag is een typisch […]
Geschiedenis
Geschiedenis van beroemde gerechten #43: koffie en thee
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 43 van de serie twee wereldberoemde dranken: koffie en thee! Koffie Zoals vaker het geval bestaan […]
Geschiedenis van Pez
Onlangs kwam mijn zoon in de winkel aanzetten met een verpakking Pez snoepjes en een dispenser. ‘Kijk mam, jeugdsentiment, mag ik die kopen?’. Omdat zijn jeugdsentiment ook de mijne is, besloot ik eens te duiken in de geschiedenis van Pez! Geschiedenis van Pez Pez in plaats van sigaretten Toen de […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #42: wentelteefjes en pesto alla genovese
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 42 van de serie: wentelteefjes en pesto alla Genovese. Geschiedenis van beroemde gerechten Wentelteefjes Wentelteefjes, al […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #41: noga en Mars
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 41 van de serie twee zoete versnaperingen: noga en Mars. Noga Noga is een lekkernij van […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #40: jodenkoek, moorkop & negerzoen
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 40 van de serie niet twee maar drie producten, de zogenaamde ‘omstreden’ lekkernijen: jodenkoek, moorkop en negerzoen. […]
Het Nederlands bakboek en recept Duivekater
Het is de afgelopen maanden een feest voor liefhebbers van culinaire geschiedenis. Na het fantastische ‘Trek’ van Charlotte Kleyn belandde Het Nederlands Bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra in mijn brievenbus. Met als ondertitel: recepten en historische verhalen voor de thuisbakker. Het Nederlandse bakboek – Winnaar Kookboek van het jaar Het Nederlands […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #39: Maggi en Red Bull
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 39 van de serie: Maggi bouillonblokje en Red Bull energy drink! Maggi bouillonblokjes Het verhaal van […]
Review Trek – eten onderweg – toen en nu
Als ik toen ik jong was had geweten wat ik nu weet, was ik net als Charlotte Kleyn culinair historica geworden! Een beroep waarin je passie voor eten en geschiedenis samenkomt, wat wil je nog meer? Gelukkig deelt Charlotte die passie met mensen zoals ik in haar boek Trek, eten […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #38: haagse hopjes en winegums
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 38 van de serie twee zoete lekkernijen: Haagse hopjes en winegums. Haagse hopje Haagse Hopjes zijn […]