Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 36 van de serie twee zoete lekkernijen: M&M’s en Turks Fruit. M&M’s Heb je je ooit […]
Geschiedenis
Geschiedenis van het Nederlands geld
Nu we alweer sinds 2002 met de euro betalen, is het Nederlandse geld er niet bepaald ‘interessanter’ op geworden. Weg is het kleurrijke briefje van 50, de snip en de namen van munten als dubbeltje, stuiver en kwartje. Ik neem je mee in de geschiedenis van het Nederlands geld. Geschiedenis […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #36: Nutella en Worchestershire saus
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 36 van de serie: Nutella en Worchestershire saus. Nutella Nutella is een hazelnootpasta voor op brood, […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #35: pepermunt en Linzer torte
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 35 van de serie: pepermunt en Linzer torte. Pepermunt Wist je dat pepermuntjes vroeger vooral werden […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #34: roomijs en suikerspin
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In alweer deel 34 van de serie twee zoete lekkernijen: roomijs en de suikerspin. Roomijs Hoewel de geschiedenis […]
Geschiedenis van de pepernoot (en kruidnoot natuurlijk!)
In mijn reeks met geschiedenisverhalen mag in deze tijd van het jaar de geschiedenis van de pepernoot natuurlijk niet ontbreken. En dan doen we de kruidnoot er ook meteen bij! Geschiedenis van de pepernoot Pepernoten werden vroeger ook wel peperneut of peperbol genoemd. Ze worden gemaakt van roggebloem met honing en […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #33: insalata caprese en spaghetti alla carbonara
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee Italiaanse klassiekers: insalata caprese en spaghetti alla carbonara. Insalata Caprese Een […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #32: milkshake en meringue
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: milkshake en meringue. Milkshake Een milkshake wordt gemaakt van melk, ijs en […]
Solán de Cabras, water uit de oudste bron ter wereld
Hoewel ik graag wijn drink bij het eten, serveer ik daar ook altijd water bij. En dan bij voorkeur mineraalwater van Solán de Cabras. Om de mooie blauwe fles, maar ook om de geschiedenis die er achter zit. Het mineraalwater komt namelijk uit de oudste bron ter wereld! Ik vertel […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #31: pannenkoeken en poffertjes
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie: pannenkoeken en poffertjes. Geschiedenis van beroemde gerechten Pannenkoeken Pannenkoeken (tot de nieuwe […]