Vandaag de dag is Brabantia een internationaal designmerk met meer dan 1000 medewerkers. Elk Nederlandse huishouden bezit gemiddeld drie huishoudelijke artikelen van het merk Brabantia, van beschuittrommel tot blikopener of strijkplank. De basis van hun visie ‘Designed for living’ en de geschiedenis van Brabantia begon 100 jaar geleden in – […]
Geschiedenis
Dit is waarom we matses eten met Pasen
Voor mij zijn matses onlosmakelijk verbonden met Pasen. Bij het ontbijt of de brunch hoort zo’n cracker besmeerd met boter en royaal bestrooid met suiker er gewoon bij. Maar waarom we matses eten met Pasen, dat wist ik eigenlijk niet. Ik zocht het voor je uit! Joodse traditie Een matse is in […]
Geschiedenis van De Ruijter – broodversierder sinds 1860
Iedereen eet weleens een boterham met hagelslag of een beschuit met muisjes van De Ruijter. Sinds 2001 is dit oer Hollandse merk in handen van Heinz. Maar het begon allemaal in Baarn. Dit is de geschiedenis van De Ruijter! Geschiedenis van De Ruijter Muisjes Zeg je De Ruijter, dan zeg […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #20: mojito, cuba libre en screwdriver
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie drie cocktails: mojito, cuba libre en screwdriver. Geschiedenis van beroemde gerechten Mojito […]
Culinair immaterieel erfgoed uit Nederland
Onlangs las ik een berichtje in de krant, over het feit dat snert koken was toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Nederland. Daar moest ik meer van weten! Vooral wat het culinair immaterieel erfgoed betreft natuurlijk. Immaterieel erfgoed Wat is dat nu eigenlijk, immaterieel erfgoed? Op de site van Immaterieel […]
Het dagelijks leven in de jaren 70
Eerder schreef ik al een hele serie over de trends in eten en drinken in de jaren 60, 70, 80, 90 ,00 en 10. Ik vind het super leuk om zo in de geschiedenis te duiken. En jullie blijkbaar ook, want de serie wordt nog dagelijks goed gelezen! Ik beperkte me toen […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #19: Club sandwich en Charlotte Russe
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie een beroemde sandwich en een prachtig dessert. Geschiedenis van beroemde gerechten Club […]
Geschiedenis van de kerstman
Tussen alle geschiedenisartikelen op mijn blog, mag in deze periode van het jaar de geschiedenis van de kerstman natuurlijk niet ontbreken! You better watch out, you better not cry, better not pout i’m telling you why, Santa Claus is coming to town! Geschiedenis van de kerstman De kerstman zoals we […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #18: cordon bleu en Wiener schnitzel
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee vleesgerechten: cordon bleu en Wiener schnitzel. Geschiedenis van beroemde gerechten Cordon […]
Geschiedenis van de Bijenkorf
De Bijenkorf is al ruim 140 jaar een sterk merk. Een warenhuis dat naar eigen zeggen ‘het meest inspirerende, verrassende en creatieve warenhuis is waar iedereen bijzonder is’. Er zijn nu nog zeven filialen in Nederland. Maar de geschiedenis van de Bijenkorf begon met een kleine fourniturenwinkeltje in Amsterdam. Geschiedenis […]