Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee gerechten met de letter B: bechamelsaus en barbecue. Geschiedenis van beroemde […]
Geschiedenis
Geschiedenis van De Efteling
De Efteling kent iedere Nederlander wel. Het is het grootste attractiepark van de Benelux, zowel qua bezoekersaantallen als qua oppervlakte. Het staat in de top 25 van de best bezochte themaparken in de wereld en won al diverse prijzen. En het begon allemaal met een speelweide… Het was en is […]
Geschiedenis van beroemde gerechten # 16: uitsmijter en eggs benedict
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee bekende eiergerechten: de uitsmijter en eggs benedict. Geschiedenis van beroemde gerechten […]
Over Claude Monet, het blauwe huis en mijn vader
Vier maanden woonde de Franse schilder Claude Monet (1840-1926) in een hotel in Zaandam. In 1871 maakte deze beroemde impressionist 25 schilderijen die een prachtig beeld geven van de Zaanstreek in die periode. Een bekend en prachtig schilderij van Monet is Het Blauwe Huis. Dit huis is nog steeds te […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #15: bearnaisesaus en Hollandaise saus
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee bekende sauzen: bearnaisesaus en Hollandaise saus Geschiedenis van beroemde gerechten Bearnaisesaus […]
Alles over port, Porto en de Dourovallei
Deze zomervakantie bezochten we tijdens onze roadtrip door Spanje en Portugal de prachtige Dourovallei waar vele wijngaarden van de grote porthuizen zich bevinden. En brachten we een bezoek aan de stad Porto en de portkelder van Sandeman. Een fantastisch bestemming voor echte portliefhebbers! Vandaag vertel ik je alles over port, […]
Geschiedenis van de aardappel (én de toekomst!)
Vroeger bestond het avondeten van een gemiddeld Nederlands gezin uit de traditionele drie-eenheid: aardappelen, vlees en groente. Gekookte aardappelen, en heel soms gebakken. Vandaag de dag is het menu van de Nederlander behoorlijk veranderd. Er is pasta, rijst, couscous en ook zie je steeds vaker granen als orzo, bulgur en […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #14: mayonaise en ketchup
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee bekende sauzen: mayonaise en ketchup. Geschiedenis van beroemde gerechten Ketchup Bij […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #13: Madeleine en tompouce
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee heerlijke gebakjes: madeleine en tompouce Geschiedenis van beroemde gerechten Tompouce De […]
Wereldtentoonstelling 1904 – een ware foodrevolutie!
De wereldtentoonstelling is een grote internationale expositie die sinds 1851 wordt gehouden. Deelnemende landen kunnen daar een presentatie geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkelingen. Veel belangrijke uitvindingen werden op een wereldtentoonstelling gepresenteerd, zoals de telefoon, de auto en de platenspeler. Vandaag neem ik je mee naar de […]