Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee warme dranken: Irish coffee en Earl Grey thee. Geschiedenis van beroemde […]
Geschiedenis
Geschiedenis van Douwe Egberts
Het is voor mij hét merk koffie, of althans, de koffie die mijn opa en oma en ook mijn ouders altijd dronken en nog drinken. Douwe Egberts maakt dan ook al 265 jaar koffie. Vandaag neem ik je mee in de geschiedenis van Douwe Egberts. Kruidenierswinkel ‘De Witte Os’ Douwe […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #11: hamburger en hot dog
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee snacks: hamburger en hotdog. Geschiedenis van beroemde gerechten Hamburger Een hamburger […]
Geschiedenis van de bioscoop in Nederland
Ik blijf het altijd een uitje vinden: naar de bioscoop gaan. En altijd mét cola en popcorn, want dat hoort er gewoon bij. Jezelf even twee uur helemaal onderdompelen in een donkere zaal met megagroot scherm en goed geluid, I love it! Vandaag neem ik je mee in de geschiedenis […]
1968 zowaar een goed jaar!
Op 30 mei 1968 werd ik geboren. Ik word dus 50 morgen! Bij mijn oma thuis in Westzaan. Hoewel mijn geboorte voor mijn ouders natuurlijk de belangrijkste gebeurtenis was, gebeurde er in 1968 nog veel meer. Van de moord op Martin Luther King tot de eerste Fabeltjeskrant. Het leek me […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #10: huzarensalade en boeuf Stroganoff
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee ‘russische’ gerechten: huzarensalade en boeuf Stroganoff Geschiedenis van beroemde gerechten Huzarensalade […]
Geschiedenis van Honig
Naast Albert Heijn, Verkade, Zaanse Mayonaise en Duijvis kent de Zaanstreek nog een stukje Hollands glorie: Honig. Wist je dat negen van de tien Nederlanders minstens één Honig product in huis heeft? Van vermicelli tot pasta of kruidenmix, kijk maar eens in je keukenkastje! Vandaag vertel ik je alles over […]
Spreekwoorden en gezegdes over eten
Als liefhebber van quotes ben ik natuurlijk ook zo iemand die graag spreekwoorden en gezegdes gebruikt. Een beetje ouderwets wellicht, maar ik merkte dat Bodhi op school ook nog best veel spreekwoorden leert. Is het je weleens opgevallen hoeveel spreekwoorden en gezegdes over eten de Nederlandse taal kent? Ik zet […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #9: Bloody Mary en Bellini
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee heerlijke cocktails: Bloody Mary en Bellini. Geschiedenis van beroemde gerechten Bloody […]
Geschiedenis van Heineken
Heineken is – na Unilever – Nederland’s grootste multinational op het gebied van levensmiddelen. Op de wereldranglijst bevindt Heineken zich bij de eerste 50. Hoog tijd voor een stukje geschiedenis van Heineken, een goudgeel stukje Hollands glorie! Geschiedenis van Heineken In 1864 koopt de toen 22-jarige Gerard Adriaan Heineken brouwerij […]