De eerste 25 jaar van mijn leven lustte ik geen zuurkool. Maar zoals dat wel vaker gaat met sommige dingen (koffie, bier etc.) ben ik het op latere leeftijd des te meer gaan waarderen. Vandaag deel ik vijf recepten met zuurkool. Heerlijke winterse gerechten, probeer ze vooral ook als je […]
groente
Haricot verts rolletjes met spek
In onze familie zijn haricot verts rolletjes met spek een echte kerst klassieker. Daarbuiten maak ik het niet vaak en dat is eigenlijk best raar. Je hebt het namelijk zo gemaakt en het is ook nog eens prima voor te bereiden. Ik ben dol op deze boontjes! Haricot verts schoonmaken […]
Geroosterde spruitjes met kerriesaus
Ik ben nooit echt fan geweest van spruitjes. Helemaal niet zoals we ze vroeger tot snot kookten. Maar zoals voor veel groente geldt: de bereidingswijze kan zo veel verschil maken. Wanneer je de spruitjes roostert krijgen ze een zachte smaak en behouden ze een bite. En geserveerd aan spiesjes met […]
Vier stappenplan kerstdiner
Ik kan mij al weken verheugen op het maken van het kerstdiner, maar ik weet dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom maakte ik een eenvoudig vier stappenplan voor een ontspannen kerstdiner: oefen, kies, plan en geniet! Stappenplan kerstdiner Stap 1: Oefen! Ga met kerst niet een gerecht maken dat […]
Zelf taugé kweken
Zelf taugé kweken is niet alleen super leuk om te doen, het is ook nog eens ontzettend lekker. Veel lekkerder dan taugé die je in de supermarkt koopt. Zo knapperig en vers! Bovendien is het zelf kweken eenvoudig en goedkoop. Met een zak mungbonen van 400 gram kun je maanden […]
Edamame boontjes koken
Toen ik nog op kantoor werkte haalde ik ze regelmatig bij de AH to Go als lunch of gezond tussendoortje: gekookte edamame boontjes in de peul. Super lekker, beetje bezigheidstherapie, en nog gezond ook. Maar ook best wel prijzig. Tegenwoordig maak ik ze lekker zelf. Edamame boontjes koken is namelijk […]