Ik wilde lang niet aan de airfryer, omdat ik snacks stiekem toch lekkerder vind smaken uit het frituurvet. Maar omdat de frituurpan schoonmaken echt mijn meest gehate klus is, het ook niet erg duurzaam en ongezond is, ben ik nu om. En staat deze prachtige Just Vegan Airfryer te pronken […]
groente
Melanzane alla parmigiana
Afgelopen maand mocht ik van darter Dirk van Duijvenbode een leuk pakketje aubergines ontvangen. De aubergines waren diezelfde ochtend nog geplukt, om de hoek bij mij in het Westland. Ik maakte er deze heerlijke klassieker mee, melanzane alla parmigiana. Auberginius Darter Dirk van Duijvenbode heeft de bijnaam Aubergenius gekregen nadat […]
Geroosterde aubergines met yoghurt
Ik schreef al eerder dat ik geen goede groente eter ben. Maar ik doe wel mijn best om zo veel mogelijk recepten met groente uit te proberen. Deze geroosterde aubergines met yoghurt en granaatappelpitjes zijn een blijvertje! Aubergine Aubergines at ik eigenlijk alleen in de moussaka. Maar op deze manier […]
Thaise geroosterde paprika
Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika. Bijgerechten Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij […]
Gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino
Als kind vond ik spruitjes vies! En dus at ik jarenlang geen spruitjes. Totdat ik een keer een recept tegen kwam van gegratineerde spruitjes. Eenmaal uitgeprobeerd kwam ik er achter dat ik spruitjes dus wel lekker vond! Deze gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino hebben mij van spruitjeshater in liefhebber […]
Boerenkoolgratin met kaas
Boerenkool eten wij eigenlijk alleen maar in de stamppot. Lekker met spekjes en jus. Ouderwetse Hollandse kost dus. Maar steeds vaker zie ik bloemkool op andere manieren voorbij komen. Zoals in een salade. Of deze heerlijke boerenkoolgratin met kaas! Gratin Ik ben sowieso dol op ovenschotels, dus toen ik dit […]