De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, […]
groente
Wortels met honing en noten
Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze wortels met honing en noten uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en de amandelen. Gebruik regenboogwortels voor een extra mooi resultaat. Regenboogwortels Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood […]
Vergeten groente: rettich in een frisse salade
Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]
Creatief met Enjoya paprika #2
Vandaag het tweede deel van de ‘collegiale creaties’ met de heerlijke Enjoya paprika (kijk hier voor de andere Enjoya recepten). Het was ook echt leuk om te zien dat iedereen er iets anders mee gemaakt had. Wel opvallend vaak gevuld, maar dat is ook niet zo gek als je met […]
Veelzijdige Enjoya paprika’s: gevuld met risotto of in een pastasalade
Onlangs mocht ik een hele doos Enjoya paprika ontvangen. Twaalf enorm grote en prachtige Enjoya paprika’s, met een prachtige rood-gele kleur. Een gloednieuwe variant op de markt! Paprika’s zijn altijd eerst groen. Als ze rijp worden veranderen ze van kleur, welke hangt af van het ras. In Nederland kenden we […]
Herfstsalades
Salades zijn vooral favoriet in de zomer. Het is gezond, snel klaar en lekker. Maar ook in de herfst kun je gemakkelijk een salade op tafel zetten. Maak er met onderstaande toevoegingen herfstsalades van! Herfstsalades Geroosterde groente: geroosterde wortel, pompoen, courgette of paprika smaken heerlijk in een herfstsalade. Kaas: met […]
Twee ons groente en een ode aan de boon!
Hoewel we in Nederland meer groenten zijn gaan eten dan een aantal jaren geleden, komen de meeste mensen lang niet aan de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram groenten per dag. Gemiddeld eten we 120 gram groenten, het grootste deel (92%) van de bevolking haalt de richtlijn niet. En bonen eten […]