Een van mijn favoriete foodprep maaltijden is de couscoussalade. Heerlijk om mee te nemen naar het werk. En je kunt er allerlei lekkere restjes uit je koelkast in verwerken. Onlangs mocht ik de parelcouscous van Al’Fez proberen. Daarmee maak je je couscoussalade nog lekkerder! Deze couscoussalade met feta, munt en kikkererwten is mijn favoriet.
Parelcouscous
Parelcouscous of pearl couscous is gemaakt van 100% harde tarwe en is gemakkelijk te bereiden. Het is een goed alternatief voor rijst, pasta of aardappelen en de ideale basis voor een heerlijke salade. Parelcouscous lijkt wel een beetje op hele kleine pastaballetjes, de structuur is echt ontzettend lekker. Ik gebruikte de parelcouscous van Al’fez.
Foodprepping
Op mijn vrije dagen maak ik vaak extra gerechten die ik dan op werkdagen mee kan nemen. Foodpreppen noemen ze dat ook wel. Deze couscous salade is daar een goed voorbeeld van. Ik maak vaak een dubbele portie, één om direct op te eten, en één om mee te nemen naar het werk.
Variatie
Het recept zoals hieronder beschreven maak ik het meest klaar. Maar je kunt natuurlijk variëren. Als ik nog een restje koriander of gegrilde paprika in de koelkast heb, dan gaat dat er ook in. Of linzen, of tuinbonen. Ook de hoeveelheden moet je gebruiken naar eigen smaak, dat is wat zelf koken juist zo leuk maakt!
Ik gebruik voor dit recept de Apetina witte kaas in olie. Deze olie is op smaak gebracht met mediterrane kruiden. De olie gebruik ik ook voor de salade. Gebruik je andere witte kaas, voeg dan ca. 2 eetlepels olijfolie aan de salade toe.
(Parel)couscoussalade met feta, munt en kikkererwten
Wat heb je nodig (2 personen/porties)
- 200 gram (parel)couscous
- Blikje kikkererwten
- ½ potje Apetina witte kaasblokjes in olie
- Verse munt blaadjes naar smaak
- Handje rozijnen
- Paar olijven
- Eetlepel citroensap
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Dit doe je het makkelijkst door ca. 5 muntblaadjes te stapelen, op te rollen en in reepjes te snijden. Laat de couscous iets afkoelen en meng er de kaasblokjes, olie, citroensap, kikkererwten, munt en rozijnen door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.





