Couscous is een product dat je op heel veel verschillende manieren kan verwerken. Je kunt het gebruiken als basis ingrediënt in warme maaltijden, zoals couscous soep, maar ook als basis in heerlijke maaltijdsalades. Juist omdat het een veelzijdig product is, kun je er het hele jaar door van genieten. In elk seizoen kun je de lekkerste gerechten met couscous op tafel zetten. Wij geven je graag een beetje inspiratie.
Een fris couscous gerecht voor in de lente
De lente staat natuurlijk in het teken van nieuw leven, groei en van frisse smaken. Er zijn zeker lekkere couscous gerechten die goed bij dit seizoen passen. Denk bijvoorbeeld aan couscous met asperges en erwten. Gril de asperges, neem verse mint en kook de couscous. Meng dit geheel, doe er wat olijfolie bij en voeg er wat munt aan toe voor wat extra frisheid. Wil je er echt een frisse lente-salade van maken, dan kun je ook nog wat citroensap toevoegen.
Zomerse salade voor de warme dagen
De zomer is natuurlijk hét seizoen waarin we vooral willen genieten van lichte, verkoelende en lekker frisse maaltijden. Tijd voor wat zomerse couscous recepten! Wat dacht je van een verfrissende salade met komkommer, tomaten en feta? Meng de couscous met plakjes of blokjes komkommer en tomaten voor die heerlijke frisheid op warme dagen. Door feta toe te voegen, geef je de salade iets romiger en voeg je direct wat meer smaak toe.
Spinazie couscous voor in de herfst
In de herfst gaan we weer te maken krijgen met regen, wind en koelere temperaturen. Dan is het lekker om van een wat zwaarder gerecht te genieten. Er zijn tal van cous cous recepten die heerlijk zijn in dit seizoen. Doe de couscous bij verse spinazie en voeg geroosterde pompoen aan toe. Pompoen maakt het echt tot een herfstgerecht. Daarnaast kun je ook nootmuskaat of een beetje kaneel aan het gerecht toevoegen om echt het knusse gevoel van herfst te krijgen.
Genieten van couscous in de winter
De temperaturen liggen steeds lager en dan wordt een lekker warme maaltijd natuurlijk nóg belangrijker. Kies voor couscous met stoofvlees om lekker op te warmen. Je kunt het vlees langzaam garen met diverse kruiden, zoals paprika, komijn en koriander. Natuurlijk kun je hier zelf je keuzes in maken. Kook de couscous en leg daar het stoofvlees op. Zo heb je een heerlijk ‘potje’ voor de koudste winterdagen. Tijd om te gaan genieten!