Home » Eenpersoonsmaaltijd: pannenkoek pakketjes met paddenstoelen
Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Eenpersoonsmaaltijd: pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Het is herfst, dus tijd voor heerlijke paddenstoelen. Ik ben er dol op. Voor de serie eenpersoonsmaaltijden maakte ik heerlijke gevulde pannenkoek pakketjes met paddenstoelen uit de oven. Een warme en heerlijke lunch of diner!

Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Eenpersoonsmaaltijd

Op verzoek van single vrienden heb ik een serie in het leven geroepen: eenpersoonsmaaltijden. Want ook als je alleen bent mag je lekker eten en voor jezelf koken! Eerder in deze serie verschenen:

Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Lasagne met paddenstoelen
Orzotto met garnalen
Cobb salade
Gnocchi met boter en salie
Gnocchi met paddenstoelen
Prei-aardappel ovenschotel

Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Snelle truc

Wil je extra snel klaar zijn of heb je gewoon geen zin in geklieder met pannenkoekbeslag? Dan kun je eventueel gaan voor kant-en-klare pannenkoeken. Warm deze dan wel eerst even op, dat vouwt namelijk een stuk makkelijker! Een beslagje heb je echter zo gemaakt en de pannenkoeken kun je bakken als de oven voorverwarmt. Het beslag in het recept is voor vier pannenkoeken, de overige twee bewaar je lekker voor het ontbijt of als toetje! 

Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

p.s. het kleine ovenschaaltje is van Xenos, de onderzetter van &k Amsterdam via Wehkampp.

Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen

Heerlijk gevulde pannenkoek pakketjes met paddenstoelen en sjalotjes uit de oven!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: eenpersoonsmaaltijd, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gram paddenstoelen fijngesneden
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1,5 eetlepel ricotta

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer een beslag van het bakmeel, melk, ei en een snufje zout. Tipje: wanneer je ook een scheutje zonnebloemolie door het beslag roert hoef je de pan niet iedere keer opnieuw in te vetten. Laat even rusten.
  • Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel boter. Doe er de paddenstoelen bij en bak gaar. Breng op smaak met zout en peper en roer er de ricotta door.
  • Bak van het beslag 4 pannenkoeken (je gebruikt er voor dit recept maar twee).
  • Verdeel de paddenstoelen over twee pannenkoeken, vouw de zijkanten dicht en rol op. Leg de pakketjes in een ingevet ovenschaaltje, verdeel er de paneermeel en een eetlepel roomboter in vlokjes over. Bak gaar in de oven in ca. 10 minuten.

Notities

Let op: het beslag is voldoende voor vier pannenkoeken, je hebt er voor dit recept echter maar twee nodig. Je kunt de helft van het beslag bewaren tot de volgende dag of gewoon vier pannenkoeken maken en er twee bewaren voor het ontbijt! 
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*