Het is herfst, dus tijd voor heerlijke paddenstoelen. Ik ben er dol op. Voor de serie eenpersoonsmaaltijden maakte ik heerlijke gevulde pannenkoek pakketjes met paddenstoelen uit de oven. Een warme en heerlijke lunch of diner!
Eenpersoonsmaaltijd
Op verzoek van single vrienden heb ik een serie in het leven geroepen: eenpersoonsmaaltijden. Want ook als je alleen bent mag je lekker eten en voor jezelf koken! Eerder in deze serie verschenen:
Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Lasagne met paddenstoelen
Orzotto met garnalen
Cobb salade
Gnocchi met boter en salie
Gnocchi met paddenstoelen
Prei-aardappel ovenschotel
Snelle truc
Wil je extra snel klaar zijn of heb je gewoon geen zin in geklieder met pannenkoekbeslag? Dan kun je eventueel gaan voor kant-en-klare pannenkoeken. Warm deze dan wel eerst even op, dat vouwt namelijk een stuk makkelijker! Een beslagje heb je echter zo gemaakt en de pannenkoeken kun je bakken als de oven voorverwarmt. Het beslag in het recept is voor vier pannenkoeken, de overige twee bewaar je lekker voor het ontbijt of als toetje!
p.s. het kleine ovenschaaltje is van Xenos, de onderzetter van &k Amsterdam via Wehkampp.
Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen
Pannenkoek pakketjes met paddenstoelen
Wat heb je nodig:
- Ovenschaaltje
Ingrediënten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 200 ml melk
- 2 eetlepels roomboter
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 eetlepel paneermeel
- 100 gram paddenstoelen fijngesneden
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1,5 eetlepel ricotta
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roer een beslag van het bakmeel, melk, ei en een snufje zout. Tipje: wanneer je ook een scheutje zonnebloemolie door het beslag roert hoef je de pan niet iedere keer opnieuw in te vetten. Laat even rusten.
- Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel boter. Doe er de paddenstoelen bij en bak gaar. Breng op smaak met zout en peper en roer er de ricotta door.
- Bak van het beslag 4 pannenkoeken (je gebruikt er voor dit recept maar twee).
- Verdeel de paddenstoelen over twee pannenkoeken, vouw de zijkanten dicht en rol op. Leg de pakketjes in een ingevet ovenschaaltje, verdeel er de paneermeel en een eetlepel roomboter in vlokjes over. Bak gaar in de oven in ca. 10 minuten.