Geïnspireerd door de orginele Duitse Flammkuchen maakte ik afgelopen week dit heerlijke pastagerecht. Mijn zoontje – oh wat ben ik gezegend met een kind dat alles eet en lekker vindt – doopte dit gerecht spontaan Flammpasta. We houden ‘m erin! Een lekker herfstachtig pastagerecht. Serveer bijvoorbeeld met een rucolasalade met gebakken champignons, walnoten en stukjes oude of blauwe kaas.
Flammpasta
Wat heb je nodig (twee personen)
- 200 gram tagliatelle
- 3-4 flinke uien
- Olijfolie of roomboter
- 200 gram spekreepjes
- Bakje crème fraiche 200 ml.
- Zwarte peper (versgemalen)
Snij de uien fijn. Bak de uien in olie of boter eerst op een middelhoog vuur glazig totdat zoveel mogelijk vocht verdampt is en daarna hoger zodat de uien lekker bruin worden en gaan karamelliseren. Blijven roeren, de uien mogen niet verbranden. Dit duurt minstens 20 minuten.