Ik schreef al eerder dat ik geen goede groente eter ben. Maar ik doe wel mijn best om zo veel mogelijk recepten met groente uit te proberen. Deze geroosterde aubergines met yoghurt en granaatappelpitjes zijn een blijvertje!
Aubergine
Aubergines at ik eigenlijk alleen in de moussaka. Maar op deze manier klaargemaakt biedt het een mooie basis voor variatie. De volgende keer maak ik een topping met yoghurt en tahini, en dan nog wat verbrokkelde walnoten voor een lekkere crunch.
Olijfolie
Gebruik voor dit gerecht echt een goede olijfolie! Ik kocht mijn premium extra vierge olijfolie bij Olijfolie & Honing. Deze Griekse olie – met een beperkte productie – is een biologische olie met aroma’s van artisjok, groen fruit, groene peper en vers gemaaid gras. Ook lekker om vers brood in te dippen met wat zeezout! Bij Olijfolie & Honing verkopen ze ook heerlijke soorten rauwe honing en originele olijfhouten producten.
Vega(n)
Dit heerlijke gerecht is natuurlijk vega. Vervang je de yoghurt door bijvoorbeeld kokosyoghurt, dan is het gerecht ook vegan.
Geroosterde aubergines met yoghurt
Wat heb je nodig (2 personen)
Ingrediënten
- 2 aubergines
- Olijfolie
- paar takjes tijm
- Zout en peper
- 100 gram granaatappelpitjes
- 1 citroen
- 100 gram Griekse yoghurt
- 3 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruisings diep in. Smeer de bovenkant met een bakkwastje royaal in met olijfolie, zodat het goed tussen de snedes komt. Leg de aubergines in een ovenschaal met de ingesmeerde zijde naar boven. Bestrooi met zout en peper en de blaadjes van de takjes tijm. Bak de aubergines 40 minuten in de oven.
Pers de teentjes knoflook uit en roer deze door de yoghurt. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Haal de aubergines uit de oven. Rasp de citroenschil en verdeel dit over de vier aubergine helften. Verdeel nu de yoghurt over de aubergines en bestrooi met de granaatappelpitjes.