Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten was wel deze Indiase curry.
Bijgerechten bij de curry
Deze curry smaakt heerlijk en is leuk om te serveren met allerlei bijgerechten in mooie schaaltjes zoals chutney, papadums, naan, raita (Indiase verse van tzatziki), verse mango, amandelschaafsel, kokos etc. Iedereen kan dan zijn of haar curry aan tafel afmaken naar smaak! En die naan, die bak je ook zelf! Eenmaal zelfgebakken, wil je nooit meer van die afbaknaan.
Nog op zoek naar een passend Indiaas toetje? Maak dan eens deze heerlijke kulfi met mango en pistache!
Indiase lamscurry
Wat heb je nodig (ca. 4 personen):
- 500 grams lamsbout
- 4 tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 mespunt geraspte gember
- 1 rode spaanse peper
- 250 ml. yoghurt
- 2 eetlepels room
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 kaneelstokje
- verse koriander
- 50 gram amandelsschaafsel
- zout
- 50 gram boter
Erbij: rijst (basmati), naanbrood, papadums, chutney, mango, raita, kokos, amandelschaafsel
Snij de ui, spaanse peper en knoflook fijn. Snijd het lamsvlees in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het vlees goudbruin. Bestrooi met zout. Ontvel de tomaten (inkruisen, met kokend water overgieten, 30 seconden wachten, afspoelen met koud water en pellen). Snij de tomaten in achten. Voeg nu de tomaten, uien, knoflook, kaneelstokje en peper toe aan het vlees, samen met de gember en komijn. Breng aan de kook.
Ik ben dol op Indiaas! Mijn man is half Indiaas en een van onze beste vrienden ook, dus ik eet het zo vaak! Heerlijk!
Mmm dit lijkt me echt super lekker!
Als je nog goede tips voor me hebt, graag! Wat is jouw favoriete Indiase gerecht?
Dat is het zeker! Probeer het eens, en laat me vooral weten hoe het gesmaakt heeft!
hi, om het te laten koken, moet or dan extra vocht worden toegevoegd? bouillon of zo? of most t vocht vd tomaten voldoende zijn?
Het vocht van de tomaten is voldoende!
Bedoel je met room de bekende zure room?
Nee ik bedoel hier opgeklopte (slag)room