Home » Lamscurry met abrikozen uit de oven
lamscurry met abrikozen

Lamscurry met abrikozen uit de oven

Van gastblogger Dieneke kreeg ik vier schattige ovenschaaltjes cadeau. Daar moest ik natuurlijk direct iets mee gaan maken! Naast ovenschotels zijn deze potjes ook leuk voor stoofschotels, sausjes of een soepje. Maar nu het weer lekker koud is buiten maak ik graag en vaak ovenschotels. Dit experiment van lamscurry met abrikozen pakte zo lekker uit, ik at er werkelijk mijn vingers bij op!

Lamscurry met abrikozen

Ovenschaaltjes

Deze schaaltjes nam Dieneke mee van de groothandel, maar soortgelijke schaaltjes vind je vaak bij winkels als Xenos, Sostrene Grene, Flying Tiger of Dille & Kamille. Ik vind het leuk om eten in eenpersoonsporties te serveren. Het is niet voldoende voor een hoofdmaaltijd, dus serveer een grote groene salade bij. Lamsbout koop ik meestal bij de Turkse slager. Ik vraag dan meteen of het in stukjes kan worden gesneden. Ook kruiden en gedroogde abrikozen haal ik bij de Turkse supermarkt. Vaak stukken goedkoper en lekkerder.

Lamscurry met abrikozen

Lamscurry met abrikozen

Lamscurry met abrikozen

Lamscurry met een dakje van bladerdeeg uit de oven, in leuke eenpersoons schaaltjes
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: oven
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gram lamsbout in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 100 gram gedroogde abrikozen in reepjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 ml crème fraiche of Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei

Aan de slag!

  • Verhit de olie en bak het lamsvlees rondom dicht en lichtbruin. Voeg de uien en kerrie toe en bak even mee. Voeg de wijn, creme fraiche en abrikozen toe en laat ca. 45 minuten op een laag vuurtje sudderen (zonder deksel).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de lamscurry over de ovenschaaltjes. Maak een dakje van bladerdeeg op elk schaaltje. Decoreer eventueel met restjes deeg (ik maakte blaadjes). Maak een gaatje van ca. ½ cm doorsnede in het dakje, zodat stoom en vocht kan ontsnappen. Bestrijk met het losgeklopt ei en bak ca. 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg bruin en gaar is.
  • Maak je het in een grote ovenschaal, dan moet het wat langer in de oven, zo’n 40-45 minuten.

Notities

Serveer met een grote groene salade
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor lamscurry met abrikozen op Pinterest:

Pinterest pin lamscurry met abrikozen

Summary
recipe image
Recipe Name
Lamscurry met abrikozen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Ik vind ze gewoon te schattig je schaaltjes! Ga ik op mijn wishlist zetten!! 😃 heeeeerlijk recept ook, lekker smullen!!! Ik hou van hartig/zoetig combinatie

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*