Wanneer ik een drukke werkdag voor de boeg heb, bestel ik graag een maaltijd voor het avondeten. Gezonder dan een pizza of de Chinees, en vooral heel erg lekker eten bestel ik bij Marleen kookt. Helemaal als er gerechten zoals deze Maleisische pulled beef op het menu staan! Wanneer je voor 11.00 uur bestelt, kun je dezelfde avond nog genieten.
Marleen kookt
Op de website van Marleen kookt vindt je het menu voor de komende vijf dagen (Marleen levert alleen doordeweeks). Elke dag vind je in het menu in ieder geval een vlees- of visgerecht, een vegetarisch of vegan gerecht, een kindergerecht en een voor- en nagerecht. De prijzen zijn vriendelijk, met twee personen betaal je € 20,00 euro voor een hoofdgerecht. Pluspunt vind ik de levering in porseleinen schalen, zodat er geen verpakkingsmateriaal wordt verspild. Het eten warm je volgens de instructie op in de oven. De schalen worden bij een volgende bestelling weer retour genomen.
Voor een kindergerecht betaal je € 5,00, een nagerecht heb je soms al voor € 1,25. Maar het belangrijkste pluspunt: alles is vooral heel erg lekker! Marleen kookt bezorgt vooralsnog in Amsterdam, Haarlem (inclusief Heemstede, Bennebroek en Bloemendaal), Utrecht, Den Haag (inclusief Voorburg en Leidschendam) en Leiden. De bestellingen worden bezorgd per elektrische bakfiets!
Maleisische pulled beef van Marleen
Een van mijn eerste bestellingen bij Marleen kookt was deze Maleisische pulled beef. Zo ongelofelijk lekker, het is inmiddels een vast nummer in mijn kook repertoire. Want niet alleen kreeg ik op mijn verzoek het recept van Marleen, ik mag het hier ook met jullie delen. Maken, het is zooooo lekker! Lekker voor erbij: zoetzure komkommer!
Maleisische pulled beef
Maleisische pulled beef
Ingrediënten
- 20 gram geraspte kokos
- 650 gram sukadelappen in stukjes gesneden
- 3 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 2 rode pepers fijngesneden
- 2 kaffir limoen blaadjes
- 2 citroengras stengels gekneusd
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml water indien nodig
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 eetlepel palmsuiker
- 2 theelepels zout
- plantaardige olie
- koriander naar smaak
Aan de slag!
- Bak de geraspte kokos in droge koekenpan tot goudbruin, zet even apart.
- Braad de sukadelappen met een theelepel zout aan in ruime pan in zonnebloemolie en haal dan uit de pan.
- Bak dan in dezelfde pan op matig vuur in wat olie de komijn, gember, kerrie, koriander, kurkuma en rode pepers zodat kruiden gaan geuren.
- Voeg dan de limoenblad, citroengras, kokosmelk, tamarinde pasta, palmsuiker, zout en de geroosterde kokos toe en breng aan de kook.
- Voeg dan het vlees toe en zorg dat het onderstaat, voeg anders nog water toe. Laat 3 uur stoven met deksel schuin op de pan, totdat het vlees helemaal zacht is. Laat het laatste half uur het deksel er af.
- Haal limoenblad en citroengras uit de saus (kun je weggooien) en breng eventueel nog op smaak met wat zout. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
- Serveer met gekookte witte rijst en (eventueel) fijngehakte koriander.