Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo caprese bijvoorbeeld
Orzo
Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in de vorm en de grootte van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt in de soep, maar ook wel als vervanger van rijst in de risotto. Of in deze heerlijke pastasalade.
Caprese
Caprese – wat in de stijl van Capri betekent- is traditioneel de combi van tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie. Lekker als voorgerecht maar ook in een pastagerecht. In plaats van mozzarella gebruikte ik burrrata. Dat is ook mozzarella, maar dan gevuld met room. Een fantastische romige en zachte smaak! Probeer ook eens deze pastasaladespiesjes caprese of caprese quiche.
Honingtomaatjes
De allerlekkerste vind ik de honingtomaatjes van Looye kwekers. Een heerlijke volle zoete smaak met een friszure nasmaak. Je koopt ze bij Albert Heijn. De tomaatjes pofte ik eerst een half uurtje in de oven met wat olijfolie en grof zeezout. Ze smaken dan nog lekkerder!
Orzo Caprese
Wat heb je nodig (2 personen):
Ingrediënten
- 150 – 200 gram orzo
- Ca. 200 gram honingtomaatjes
- Olijfolie
- 1 bol burrata
- Klein handje basilicumblaadjes
- Grof zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Zet een half uur in de oven.
Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer er een eetlepel olijfolie door en laat afkoelen tot lauw warm.
Scheur de burrata in stukken en meng samen met de gepofte tomaatjes door de orzo. Bestrooi met grof gescheurde blaadjes basilicum.