Het is lente mensen! Lente! Ik tel vanaf januari altijd de dagen af. Want hoe dol ik ook ben op de decembermaand, daarna mag het van mij gewoon direct lente worden. Januari en februari vind ik HELEMAAL niets! En na alle winterse stoofpotjes, stamppotten en soep, wordt het nu ook tijd voor frisse en lichte smaken. Zoals deze heerlijke orzo met peultjes en zalm.
Gemakkelijk en snel
Ook heel fijn aan dit gerecht: het staat met een kwartier op tafel. Er zit wellicht niet genoeg groente in (75 gram p.p.) maar ik zou zeggen: serveer een lekkere salade bij of gooi er nog wat handjes spinazie door. En wist je dat je ook zelf eenvoudig ricotta kunt maken?
Peulen
Jonge peulen zijn een soort erwten. Door ze te wokken of kort te koken blijven ze lekker een beetje knapperig. De smaak is lekker zoet, ik weet zeker dat de meeste kinderen ze lekker vinden. In plaats van peultjes kun je ook sugar snaps gebruiken.
Orzo met peultjes en zalm
Wat heb je nodig (2 personen):
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 150 gram peulen
- 175 gram (half bakje) ricotta
- 200 gram zalm
- rasp van 1 citroen (goed schoongeboend)
- Scheutje olijfolie
- peper en zout
Kook de orzo in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in repen. Meng in een kommetje de ricotta met de citroenrasp en breng op smaak met voldoende zout en versgemalen zwarte peper.
Roerbak intussen in een scheutje olijfolie de peultjes in 5 minuten beetgaar. Neem uit de wok en bak de zalmrepen in dezelfde pan rondom gaar in twee minuten (zodat de binnenkant nog roze is). Bestrooi met zout en peper. Giet de orzo af, roer er de ricotta en peultjes door. Doe op twee borden en leg er de zalmrepen bijven op.
Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis op mijn blog voor je op een rij!