Voor de foodblogswap november (maandelijks kookevenement van foodbloggers) mocht ik koken van de blog van Eef kookt zo. Ik ken Eva al heel wat jaren, van toen we nog kleine foodbloggertjes waren! Ik koos van haar blog een heerlijke ovenschotel met zuurkoolrolletjes!
Zuurkool
Na een wat moeizaam begin (de zuurkoolschotel van mijn schoonmoeder) ben ik inmiddels groot fan van zuurkool. Ik maak het ook zelf, super leuk om te doen! Toen ik op de site van Eva dit recept voor zuurkoolrolletjes met ham en kaas ovenschotel tegenkwam was mijn keuze dan ook snel gemaakt. Gelukkig maar, want bijna alle recepten op Eefkooktzo zijn de moeite van het maken waard!
Aanpassingen
Omdat je voor de foodblogswap altijd wat aanpassingen moet doen om je het recept eigen te maken gebruikte ik voor de zuurkoolrolletjes bacon in plaats van beenham. Ook nam ik zuurkool met kerrie uit de supermarkt mee, gewoon omdat ik hier zo nieuwsgierig naar was (lekker en zacht overigens!). Tot slot voegde ik extra mosterd toe, ben dol op grove mosterd!
Ovenschool met zuurkoolrolletjes
Wat heb je nodig (4 personen)
- 1 kilo aardappelen
- 500 gram kerrie zuurkool
- 50 gram geraspte kaas
- 6 plakken bakbacon
- 1 eetlepel grove mosterd
- 30 gram roomboter
- Scheutje melk
- Peper, zout en nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 minuten gaar met een snufje zout. Kook in een andere pan de zuurkool ca. 5 minuten. Giet de aardappelen af en stamp – met een scheut melk en de boter – tot een puree. Voeg er de mosterd aan toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over een ovenschotel.
Verdeel wat zuurkool over een plak bacon en rol op. Leg de rolletjes op de puree. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de kaas in ca. 15 minuten smelten.