Een snel, makkelijk en voedzaam gerecht, ideaal voor de doordeweekse avond. Een tien minuten maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt! Deze noodles met shiitake, peultjes en biefstuk vormt een heerlijk basisgerecht waarop je naar hartenlust kunt variëren. Tien minuten maaltijd Doordeweeks heb ik niet altijd tijd of zin om […]
Hoofdgerecht
Vegetarische paneer spiesjes voor op de bbq
Omdat steeds meer Nederlanders af en toe vegetarisch eten, groeit ook het aanbod van vegetarische producten in de supermarkt. Nieuw in het koelschap is paneer van Apetina, een Indiase kaas die je prima kunt gebruiken als vleesvervanger. In de curry, maar bijvoorbeeld ook voor deze paneer spiesjes voor op de […]
Pulled chicken wraps met coleslaw
Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Marlies van Thefoodvoyage. Naast koken reist zij graag de wereld over. Net als ik dus! Op haar blog staan veel lekkere recepten, dus het was nog lastig kiezen! Omdat ik nog iets zocht voor het avondeten koos […]
Mexicaanse pasteitjes
Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de blog van Wendy van Deedylicious. Ik ben zoooo onder de indruk van haar fotografie skills! Zij is dan ook foodfotograaf van beroep en geeft ook workshops. Ik kan in ieder geval nog heel wat van haar leren. Gelukkig […]
Vegetarische Caprese quiche
Caprese – letterlijk ‘in de stijl van (het eiland) Capri’ – is vooral bekend van de insalata Caprese. Deze salade bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum en heeft – al dan niet toevallig – precies de kleuren van de Italiaanse vlag. Caprese is een bewezen heerlijke smaakcombinatie die het ook […]
Kaassoufflé met wortel
Ik ben een echte kaaskop. Kaas is het levensmiddel dat ik zou kiezen als ik maar één ding mocht meenemen naar een onbewoond eiland. Kaas is leven! Ik lust ook echt iedere kaas. Geitenkaas, zachte kaas, brokkelige kaas. Natuurlijk heb je wel verschil in kwaliteit. Je hebt lekkere kaas en […]