Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest […]
Hoofdgerecht
Camembert kaasfondue
Ik ben dol op kaasfondue! Het valt voor mij als kaasliefhebber echt in de categorie comfort food. Warm, troostrijk, hartig en zo ontzettend lekker! Helaas ben ik de enige hier in huis die er zo over denkt dus gebeurt het eigenlijk zelden dat ik kaasfondue klaarmaak. Deze camembert kaasfondue is daarom de […]
Japanse soba noodles met bief, shiitake en cashewnoten
In de box van Albert Heijn zaten tot mijn grote vreugde ook udon noodles en soba noodles. Deze Japanse noodles zijn best lastig verkrijgbaar en at ik eigenlijk alleen maar als ik uit eten ging. De soba noodles zijn deels gemaakt van boekweitmeel wat ze een aparte smaak geeft. En […]
Mediterrane quiche met lamsgehakt
Ik hou van hartige taarten of quiches. Het is ideaal om restjes in te verwerken. Maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen naar kantoor of een picknick. Zoals deze heerlijke mediterrane quiche, mijn all time favoriet! Lamsgehakt Deze hartige taart krijgt zijn mediterrane smaak door lamsgehakt te gebruiken, samen […]
Kipragout
Zelf kipragout maken staat op mijn foodbucketlist van dit kwartaal. Kipragout (uit blik) met rijst at ik in mijn studententijd super vaak. Het was goedkoop, lekker en vullend. Maar daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gegeten. Ja af en toe eens in zo’n (vies!) bladerdeegbakje met kerst. Toen ik […]
Rendang daging (met zelfgemaakte boemboe)
Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging […]
Spaghetti carbonara
Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]
Massaman Curry (Kaeng massaman)
Massaman curry is – samen met de rode kokos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]
Flammkuchen recept met of zonder zelfgemaakte bodem
Eerder schreef ik al enthousiast te zijn over de flammkuchen van Dr. Oetker. Mijn favoriete Duitse ‘pizza’, snel kant-en-klaar vanuit de vriezer. Maar zelf maken is natuurlijk altijd beter, en lekkerder! En dat zelf maken kun je heel gemakkelijk – easy style – doen door gebruik te maken van kant-en-klaar deeg. […]
Indiase lamscurry (Gosht kari)
Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten was wel deze Indiase curry. Bijgerechten bij de curry Deze […]