Ik bedacht me laatst dat mijn ‘signature dish’ nog niet op mijn blog is verschenen: lasagna di casa mia. Mijn lasagna is de grote favoriet onder vrienden en familie. Als mijn ouders komen eten willen ze altijd lasagna. Altijd! En ik maak het graag. De hoeveelheid saus in het recept […]
Hoofdgerecht
Puntpaprika met gehakt
Deze puntpaprika met gehakt heb je in een mum van tijd op tafel staan. Een makkelijk en lekker recept dat ook nog eens mooi oogt. Rode puntpaprika Rode puntpaprika’s smaken lekker zoet. Wanneer je ze even voorkookt blijven ze mooi in vorm en heeft het vruchtvlees een lekkere bite. Het […]
Saté van kipgehakt met sereh
Een lust voor het oog en de smaakpapillen: deze saté van kipgehakt met sereh. Het is best vullend, dus mijn combi met noodles bleek achteraf een beetje teveel van het goede. Serveer met lekkere knapperige sperzieboontjes en wat rijst of nasi. Saté lilit Deze vorm van saté wordt ook wel […]
Flammpasta
Geïnspireerd door de orginele Duitse Flammkuchen maakte ik afgelopen week dit heerlijke pastagerecht. Mijn zoontje – oh wat ben ik gezegend met een kind dat alles eet en lekker vindt – doopte dit gerecht spontaan Flammpasta. We houden ‘m erin! Een lekker herfstachtig pastagerecht. Serveer bijvoorbeeld met een rucolasalade met […]
Maaltijdsalade met notenrijst en gerookte forel
Deze maaltijdsalade met notenrijst is ideaal om mee te nemen als lunch op werk of school. Het recept is voor twee personen maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk halveren als je het alleen voor jezelf wilt maken. Of je bewaart gewoon een portie voor een andere dag! Maaltijdsalade met notenrijst […]
Provencaalse stoofschotel
Het grootste voordeel van de herfst? Dat de oven- en stoofschotels weer op tafel komen! Het ultieme feel-good voedsel, dat bovendien het hele huis lekker en knus doet ruiken. Je hebt wel wat tijd nodig, maar als je toch een regenachtig zondagmiddag thuis doorbrengt, waarom dan niet met deze heerlijke […]
Quinoa salade met gerookte kip
Best vreemd dat ik, als foodblogger, nog niet eerder quinoa had geprobeerd. Weet ook niet echt waarom. Hoogstens dat ik altijd een beetje tegendraads word wanneer een product opeens zo’n hype is. Dan wil ik het juist niet meer. Stom, slaat eigenlijk nergens op. Aan de quinoa dus (spreek uit […]
My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen
In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er veel te doen en beleven. Ook op culinair gebied: het summum van genieten is toch wel een glas Federweisser met een […]
Sushi salade
Ik ben dol op sushi. Maar als ik het alleen voor mezelf klaar moet maken (manlief is geen liefhebber) heb ik niet altijd zin om aan het rollen en bouwen te gaan. Vaak maak ik dan deze sushi salade. Een stuk minder werk maar wel dezelfde heerlijke smaken. En je […]
Thaise rode curry of Chuu chi kai
Weer een Thais gerecht dat niet al te moeilijk om te maken is maar je met één hap naar Azië brengt, Thaise rode curry. Zo veel verschillende geuren en smaken, zo lekker! Had ik al gezegd dat het een van mijn favoriete keukens is 🙂 Verse kruiden Ik gebruikte kant-en-klare […]