Naast ultiem comfortfood is risotto ook nog eens een heerlijk bijgerecht. En mag het wat chiquer, bijvoorbeeld voor een speciaal dinertje of Kerst, serveer dan eens deze truffelrisotto. Een culinaire traktatie! Truffel Je kunt de risotto maken met zowel de witte (zomer)truffel als de zwarte wintertruffel. Ik gebruikte hiervoor geweckte […]
Hoofdgerecht
De makkelijke doordeweekse maaltijd: Indiase curry
Veel mensen kiezen doordeweeks voor een snelle en makkelijke maaltijd. En in veel gevallen is dat een Italiaans pastagerecht. Maar wist je dat je in bijna net zoveel tijd (20-30 minuten) ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten? En helemaal fijn: de meeste ingrediënten kun je laten thuisbezorgen […]
Oosterse ovenschotel met appel
Ik wist niet goed hoe ik dit gerechtje moest noemen. Oosterse ovenschotel met appel dus. Het is een ovenschotel (√ check), er zitten veel oosterse smaakmakers in (√ check) en opvallend ingrediënt is de appel (√ check). Dus misschien toch wel de beste omschrijving voor deze winterse ovenschotel. Die, net als […]
Rendang eieren
Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog duizenden1dag.nl. Deze blog van Martine, die al sinds 2010 blogt, staat boordevol lekkere recepten. Ik vind het altijd super leuk om dan door de recepten te struinen en een lijstje te maken van potentiële swap recepten. Maar toen ik […]
Chili con carne Hudson style
Onlangs at ik bij Hudson Bar & Kitchen zo’n ontzettend lekkere chili con carne. Met crème fraiche, nacho’s, guacamole en wat geraspte kaas. De chili was heerlijk van smaak en precies pittig genoeg. Die wilde ik namaken! Mijn eigen chili con carne Hudson style. Op internet vergeleek ik vele recepten en […]
Ravioli met vijg, pecan en parmaham
Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]