Home » Hoofdgerecht » Pagina 20

Hoofdgerecht

Klassiekers: spaghetti Bolognese

Had ik al eens verteld dat ik – ooit, lang geleden – Italiaanse taal en letterkunde heb gestudeerd?  En dat ik vervolgens een aantal jaar in Italië heb gewoond? Wat ik aan deze periode – inmiddels alweer zo’n 25 jaar geleden – vooral heb overgehouden is mijn passie voor pasta. […]

Kaiserschmarrn – luchtige Oostenrijkse pannenkoek

De meeste mensen zullen de Oostenrijkse kaiserschmarrn wel kennen van de wintersportvakantie. Kaiserschmarrn is een variant op de Hollandse pannenkoek en wordt traditioneel geserveerd met poedersuiker en appel- of pruimencompote. Geschiedenis van Kaiserschmarrn Het ontstaan van de naam kent veel varianten, waarvan deze de leukste is: een arme boerin serveerde aan […]

Oostenrijk culinair week: Berner würstl

In de Oostenrijk week kan een worst recept natuurlijk niet ontbreken. Daarom vandaag het (eenvoudige) recept voor Berner würstl. De naam Berner würstl is enigszins misleidend. Ze komen niet zoals je zou denken uit (de hoofdstad van) Zwitserland maar uit Oostenrijk! Erich Berner De heerlijke worstjes met kaas en spek […]

Pastasalade Caprese

Deze pastasalade Caprese is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt vaak geserveerd als lunch- of voorgerecht. De basis is altijd tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, overgoten met olijfolie […]

De R is het seizoen: Tijd voor mosselen!

Het is weer tijd voor mosselen! Mosselen eten vind ik super gezellig. Lekker een pannetje voor je neus vol heerlijk geurende mosselen met groente en witte wijn. Aangevuld met friet of stokbrood kan de avond niet meer stuk. Ook mijn zoontje kun je niet blijer maken. Als ukkie van drie […]

Pastasalade bandiera Italiana

Heel wat jaren geleden at ik bij een geweldig goed Italiaans restaurant in het Duitse Essen een pizza die was gebaseerd op de Italiaanse vlag (la bandiera Italiana). Het rood van de parmaham, het wit van de mozzarella en het groen van de rucola. De smaakcombinatie was zo lekker dat […]