Ik hou van hartige taarten of quiches. Het is ideaal om restjes in te verwerken. Maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen naar kantoor of een picknick. Zoals deze heerlijke mediterrane quiche, mijn all time favoriet! Lamsgehakt Deze hartige taart krijgt zijn mediterrane smaak door lamsgehakt te gebruiken, samen […]
Hoofdgerecht
Kipragout
Zelf kipragout maken staat op mijn foodbucketlist van dit kwartaal. Kipragout (uit blik) met rijst at ik in mijn studententijd super vaak. Het was goedkoop, lekker en vullend. Maar daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gegeten. Ja af en toe eens in zo’n (vies!) bladerdeegbakje met kerst. Toen ik […]
Rendang daging (met zelfgemaakte boemboe)
Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging […]
Spaghetti carbonara
Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]
Massaman Curry (Kaeng massaman)
Massaman curry is – samen met de rode kokos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]
Flammkuchen recept met of zonder zelfgemaakte bodem
Eerder schreef ik al enthousiast te zijn over de flammkuchen van Dr. Oetker. Mijn favoriete Duitse ‘pizza’, snel kant-en-klaar vanuit de vriezer. Maar zelf maken is natuurlijk altijd beter, en lekkerder! En dat zelf maken kun je heel gemakkelijk – easy style – doen door gebruik te maken van kant-en-klaar deeg. […]